1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sakarya’da denize girmek yasaklandı! Rip akıntısı ve dalgalar alarma geçirdi

Sakarya’da denize girmek yasaklandı! Rip akıntısı ve dalgalar alarma geçirdi

featured

Sakarya’nın Karadeniz’e kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde, denizde oluşan yoğun dalga ve rip (çeken) akıntısı nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Olumsuz deniz koşulları nedeniyle ilçe kaymakamlıkları tarafından alınan karar doğrultusunda, vatandaşların güvenliği için sahillerde denize girişlere izin verilmedi.

Kararın ardından sahillerde görev yapan cankurtaran ekipleri, denize giren vatandaşları uyararak sudan çıkardı. Ekipler, özellikle kıyıya yakın bölgelerde etkili olan rip akıntısının ciddi tehlike oluşturabileceğine dikkat çekerek vatandaşlardan yasağa uymalarını istedi.

Karadeniz’de zaman zaman etkisini artıran rip akıntısı, yüzücüleri kıyıdan açığa doğru sürükleyebiliyor. Akıntıya kapılan kişilerin panik yapması ve kıyıya doğru doğrudan yüzmeye çalışması ise boğulma riskini artırıyor.

Yetkililer, deniz şartları normale dönünceye kadar vatandaşların denize girmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Cankurtaran ekipleri de sahillerde devriye görevlerini sürdürürken, vatandaşların yapılan uyarıları dikkate almaları ve güvenlik amacıyla alınan denize girme yasağına uymaları istendi.

Sakarya’da denize girmek yasaklandı! Rip akıntısı ve dalgalar alarma geçirdi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!