ADAPAZARI-HENDEK HATTINDA…

featured

ADAPAZARI-HENDEK HATTINDA…

Sakaryaspor, rakiplerinin de puan kaybıyla bir kat daha önemli hale gelen Manisa FK maçını  başarıyla geçti. Cumartesi yeşil siyahlı takımın set oyununda neler yapabileceğini uzun süre gözlemledik.

Aslında Tuncay Şanlı rotasyon açısından epey rahatladı. Örneğin bu maçta Del Valle, Simon, Burak, Erdi, Koray gibi oyuncular yedek kulübesindeydi ki bu ligde her takımın direkt 11’de oynatabileceği isimler bunlar .İkinci yarı hamleleri de çoğu kişinin tahmin edeceği hale geldi ve bu hamleler de belli bir başarıya ulaştırıyor takımı. Del Valle ve Burak’ın nispeten yıpranmış defanslara karşı son dakikalarda zinde ve etkili girişleri takıma sonuç da getiriyor. Gerçi önde olan bir takımın kaptanlığını yapmış bir isim olarak Burak’ın kırmızı kartı anlamsızdı,pozisyonu düşünürsek hepten anlamsızdı.

Süper lig seviyesinde performans ortaya koyan kaleci Cihan’a bu kadar fazla tehlikeli top gelmemeli artık. Hasan’ın stoperler arasına fazlaca gelmesi defansif olarak iyi ancak Sinan ve Murat Cem açısından bir kat daha efor demek. Dimitrov’un ekstra formu takım için önemli bir artı ,birçok tehlikeli atak organizasyonunda top bir şekilde onun ayağına değiyor. Diğer kanatta Rochi de akan oyunda belli bir katkı sağlayınca Sakaryaspor sonuca gidebiliyor.

Artık takımın önünde fikstür avantajı da var.Örneğin önümüzdeki 5 maçta bu takım 15 puanı rahatlıkla alabilir. Geçen yıldan Kocaelispor maçından kalan saçma sapan cezaların ardı bu cumartesi gecesi itibariyle bitti. Artık ligin son dönemecine girildiği haftalarda seyirci devreye girmeli.Çünkü bu takım Kocaeli maçı dışında seyircinin katkısıyla maç almadı,desek yeridir. Bu yüzden iki hafta sonra pazartesi gecesi oynanacak Altay maçında önemli bir tribün ambiyansı oluşmalı.

Pazar günü ise BAL’da bir Sakarya derbisi vardı. İki önemli ilçe takımı kıyasıya bir mücadele sergiledi. Ev sahibi Hendekspor,yüksek bütçeyle ve iddialı girdiği bir sezonun hüsranını yaşayan bir konumdaydı ve ilk on beş dakikadan sonra oyunu rakip yarı alana yıktı. Öyle ki Karasuspor ilk yarı boyunca tek şutunu 22.dakikada Ömer’le gerçekleştirdi. İlk isabetli şutu da yine bu oyuncuyla 50.dakikada geldi.

İlk yarıda hayal kırıklığı yaratan oyuncularını yollayan ,nispeten gençleşen ama mücadele gücü artan Karasuspor, bir duran top sonucu maçta bir saat dolduğunda öne geçti. Sonraki 15 dakika deplasman ekibinin oyun anlamında dengeye kavuştuğu,pozsiyon da bulduğu bir zaman dilimiydi.Maçın son anları Hendekspor baskısı altında ve oldukça gerilimli geçti. Atılan bir golde elle oynama gerekçesiyle iptal kararı çıkarken ev sahibi takım oyuncularının ve yedek kulübesinin itirazları abartılıydı. Tam 17 dakika uzayan karşılaşmanın son anlarında kazanılan penaltıyı da Karasuspor kalecisi kurtarınca maç 1-0 sona erdi.

Karasauspor güçlü takımlara karşı daha iyi mücadele veriyor. Takımın puan tablosundaki sıkıntılı durumu evinde kaybettiği puanlardan kaynaklı. Önümüzdeki hafta da lider Nilüfer Belediye’yi ağırlayacak. Karasuspor’un sonuca gitmede Ömer dışında bir silahı yok! Kadro imkanı çok da geniş olmayan Serdar Ergelen mücadele eden bir ekip oluşturdu,Ömer’in yanına da alternatif oyuncu ve varyasyonlar getirirse sarı kırmızılı takım ligin geri kalan haftalarında beklediği puanları toplayabilir.

Sanırım önümüzdeki dört yılda seçimin olmaması sırtını yerel yönetimlere dayayan takımlar için büyük sıkıntı oluşturacak. Örneğin Sakarya ekipleri Hendek ve Kalaycı’nın bu yönde sorun yaşayacakları muhtemel. Bu durum ülke genelinde de böyle. Umarım bu durum saçma sapan paraların dağıtıldığı ne amatör ne profesyonel olan BAL’da ayakların yere basmasına,gençlere yönelmeye olanak verir.!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!