Essen

Essen

  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. “Ailemle Eğitim Yolculuğum” Projesi Kapsamında Gezi Düzenlendi

“Ailemle Eğitim Yolculuğum” Projesi Kapsamında Gezi Düzenlendi

featured

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından okul-aile iş birliği içerisinde sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrencilerin gelişimini desteklemek, ebeveynlerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerini sağlayarak sosyal etkileşimi artırmak amacıyla hazırlanan “Ailemle Eğitim Yolculuğum Projesi” kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Poyrazlar Gölü’ne gezi düzenlendi.

Proje kapsamında ilimizdeki ilkokul ve ortaokullarda okul aile iş birliğini artırmak, doğayı korumak ve doğada yaşayan canlılara değer vermeye ilişkin farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimizin okuma kültürü ve etkin okur kimliği kazanmaları; öğrenmeye ve araştırmaya açık olmaları yönünde desteklenmeleri amacıyla gönüllü ebeveyn-çocuk ve öğretmenlerin katılımıyla Poyrazlar Gölü’nde doğa yürüyüşü ve toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe gönüllü toplam 300 ebeveyn-çocuk ve öğretmen katılım sağladı. Katılımcılar göl çevresinde yanlarında getirdikleri kitaplarla toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirirken Adapazarı Belediyesi tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Kitap okuma etkinliğinin ardından doğa yürüyüşü yapılarak öğrencilerimizin doğayı korumalarıyla ilgili bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Proje okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda ebeveynlerin çocukları ve çocuklarının eğitim süreçleriyle daha derin bağlar kurmalarını; çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerini sağlayarak sosyal etkileşimi artırmayı hedefliyor

“Ailemle Eğitim Yolculuğum” Projesi Kapsamında Gezi Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.