• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Adapazarı


Arifiye’li Miniklere Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm Bilincini Kazandırıyoruz…

featured

Arifiye’li Miniklere Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm Bilincini Kazandırıyoruz…

Arifiye’li miniklere “Atık Avcısı Çocuklar” projesi kapsamında çevre bilincini ve geri dönüşüm bilincini kazandırıyoruz…

Arifiye’li Minikler, Arifiye Belediyesi ve Sözleşmeli Geri Dönüşüm Firması Özcan Kardeşler firmasının misafiri olarak Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisinde yapılan çalışmaları yerinde görüp, inceleme fırsatı buldu.

Sınıf Öğretmeni Fatih Tunga eşliğinde Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu 1 B Sınıfı öğrencileri ile Milli Egemenlik İlkokulu Müdürü Emrah Yücekaya, Müdür Yardımcısı Özkan Özmen, Projeyi hazırlayan Sınıf öğretmeni Burcu Tunga ve proje öğretmenlerinin eşliğinde Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri, Geri Dönüşüm Tesisini ziyaret etti. Ziyarette, öğrencileri Arifiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Emre Güreş, Özcan Kardeşler Firması sahibi Özer Özcan ve Çevre Mühendisi Neslihan Aksoy karşıladı.

Öğrencilere, Geri Dönüşüm Tesisinde yapılan işlemler hakkında detaylı bilgiler veren Çevre Mühendisi Neslihan Aksoy, yaptığı açıklamada; ”Sevgili öğrenciler, Temiz ve yaşanılabilir bir Dünya ve çevre için günlük hayatımızda tükettiğimiz ürünlere ait ambalajlar, plastik ürünler, kağıt atıklar, atık yağlar, ağaç ambalaj ürünleri ve giysiler Okullarınızdaki veya mahallelerinizdeki geri dönüşüm kumbaraları aracılığıyla toplanarak tesisimize getirilmekte, burada türlerine göre ayrıştırılmakta, plastik atıklar önce kırılmakta, daha sonra işleme tabi tutularak Granül dediğimiz Ham Madde haline getirilmektedir. Elde edilen hammaddeler, yeni ürünlerde kullanılmak üzere üretim tesislerine sevk edilmektedir. Ağaç parçaları, ekiplerimiz tarafından ağır yüklerin taşınmasında kullanılan palet haline getirilmektedir. Kalan atıl parçalar ise, yakacak yardımı olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Arifiye’mizde 2022 yılı içinde yaptığımız çalışmalarda topladığımız atıklardan 190 Ton hammadde üretilmiştir.” dedi.

Milli Egemenlik İlkokulu Sınıf Öğretmeni ve Proje Öğretmeni ‘Burcu Tunga yaptığı açıklamada;” Atık Avcısı Çocuklar eTwinning Projesi, Sürdürülebilir Kalkınma 2030’un 12. Maddesini temel almaktadır. Azerbaycan ve Yunanistan yabancı ortaklı, Sakarya ve İstanbul Türkiye ortaklı projedir. Proje kapsamında yaptığımız çalışmalarla, öğrencilerimize Temiz Çevre ve Geri Dönüşüm bilinci aşılayarak, Dünya’mızda var olan kaynaklarımızı verimli kullanmaya teşvik etmeye çalışıyoruz.

Bizlere her zaman ilgi ve desteğini esirgemeyen Arifiye Belediye Başkanımız Sayın İsmail Karakullukçu’ya, Temizlik İşleri Müdürümüz Emre Güreş’e, Özcan Kardeşler Firması sahibi Özer Özcan’a ve firma yetkililerine ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!