BAYRAKTEPE’DE TÜRK HALK OYUNLARI FESTİVALİ YAPILACAK

featured

Sanat Sakarya projesi kapsamında Hendek, Sapanca ve Geyve’de görev yapan öğretmenlerden oluşan Türk Halk Oyunları grupları 18 Mayıs Çarşamba akşamı saat 18.30’da Bayraktepe’de gösteri yapacak. Festivale tüm vatandaşlar davet edilirken alana gitmek isteyenler için ücretsiz otobüs seferleri yapılacak.

HEYECAN DOLU BEKLEYİŞ

Kültür şehir Hendek, güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sakarya Valiliği himayesinde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen, ‘Sanat Sakarya’ Projesi kapsamında Türk Halk Oyunları Grupları 18 Mayıs Çarşamba günü Hendek Bayraktepe’de gösteri yapacak. Hendek, Sapanca ve Geyve ilçelerinde görev yapan öğretmenler tarafından oluşturulan Türk Halk Oyunları Gösteri grupları saat 18.30’da sahneye çıkacak. Bu kapsamda 24 kişiden oluşan Hendek Öğretmen Halk Oyunları Topluluğu; Zeybek, Karadeniz, Halay Oyunlarını, 12 kişiden oluşan Sapanca Halk Oyunları Öğretmen Topluluğu; Artvin, Antep yöresi oyunlarını ve yine 12 kişiden oluşan Geyve Halk Oyunları Öğretmen Topluluğu; Geyve yöresi oyunlarını gerçekleştirecek.

TÜM VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ

İl-İlçe protokolünün yanı sıra eğitim camiasından yoğun katılım olması beklenen programla ilgili olarak yapılan açıklamada, “ 18 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30’da Hendek Bayraktepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek olan Öğretmen Toplulukları Türk Halk Oyunları Festivaline tüm halkımız davetlidir. Bu güzel etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlarımız için Hendek Cumhuriyet Meydanı önünden saat 17.30 itibariyle ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecektir. Sanat Sakarya Projesi kapsamında yörelerimizi, geleneklerimizi ve kültürlerimizi yaşatan öğretmenlerimizi bu güzel günde yalnız bırakmayalım. Bayraktepe’deki festivale herkesi bekliyoruz” denildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!