Doğaseverler; İstanbul’da tarihi yerleri gezdi

featured

Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi düzenledikleri turlar ve organizasyonlarını ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biri olan İstanbul Tarihi Yarımada turu ile sürdürdü.

Kültür ve Doğa Turizm’inin önde gelen tur acentelerinden Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi, düzenledikleri tur ve organizasyonlar ile müşterilerinin yüzünü güldürüyor. Doğaseverler Hafta sonunu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi tarafından düzenlenen, Nüfuslarına göre şehirler listesinde Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada yer alan İstanbul Tarihi Yarımada Turu ile değerlendirdi.

Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Cami, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Eminönü ve Galata Kulesinde hoşça vakit geçirdiler.   

Doğaseverler, 4 Aralık 2022 Pazar günü Karakadılar güvencesinde İstanbul Tarihi Yarımada Turuna Melike Güçük rehberliğindeki ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır.[1] Bir zamanlar içinde 4.000’e yakın insan yaşadığı Topkapı Sarayı’nı gezdi. Doğaseverlerin ikinci durağı 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa’ya yaptırılmış Ülkemizin 6 minareli ilk cami Sultan Ahmet Cami oldu. Doğaseverler, Sultan Ahmet Cami ardından, aynı yere üç kez inşa edilmiş bir eser olan Günümüzde ise “Üçüncü Ayasofya” olarak bilinen Ayasofya Camini ziyaret ettiler. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan 2729 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ayasofya yeniden ibadete açılan Ayasofya Caminde bir süre vakit geçiren Doğaseverler, ardından günümüzde müzeye çevrilen Yerebatan Sarnıcını gezdiler. İstanbul’da şehrin su ihtiyacını karşılamak üzere 526-527 senelerinde yaptırılmış kapalı su sarnıcında adeta hayran kalan Doğaseverler, Eminönü’nde soluklandı. Doğaseverlerin İstanbul ve Yarımada turu günümüzde, bir sergi mekânı ve müze olarak hizmet veren, Beyoğlu’nun hem de İstanbul’un sembol yapılarından bir olan Galata Kulesi’ni ziyareti ile sona erdi.

Güzel anılar biriktirdiler

Karakadılar müşterileri, tarihi turistik yerleri hafta sonunu değerlendirdikleri İstanbul ve Tarihi Yarımada turunda bol bol fotoğraflar çektiler ve beraberinde çok güzel anılar biriktirdiler. Bununla beraber fırsat buldukça fotoğraf çekilmenin yanı sıra toplu video görüntüleri de çekerek bu mutlu ve eğlenceli anlarını sevdikleriyle paylaştılar.

Doğaseverler; İstanbul’da tarihi yerleri gezdi Doğaseverler; İstanbul’da tarihi yerleri gezdi Doğaseverler; İstanbul’da tarihi yerleri gezdi Doğaseverler; İstanbul’da tarihi yerleri gezdi

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!