İbil: Medya Yasası Artık Yarım Kalmasın

featured

İbil: Medya Yasası Artık Yarım Kalmasın

DİJİMED Başkanı Ersin İbil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İbil mesajında, “Toplumun haber alma hürriyeti için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

BÜYÜK EMEĞE RAĞMEN GAZETECİ SAYILMIYOR!

Dijital mecralarda çalışan gazetecilerin resmi olarak gazeteci sayılmadıklarını ve gerekli yasal düzenlemeyle bu ayrımcılığın ortadan bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten DİJİMED Başkanı Ersin İbil, “Uzun zamandır her mecrada dile getirdiğimiz ve binlerce dijital mecralarda görev yapan meslektaşımızın dört gözle beklediği medya yasası, yetkili ağızdan bir kez daha dile getirildi. BİK Müdürü Rıdvan Duran’ın yeni internet medyası üzerinde kapsamlı bir çalışma yapıldığı, bu yasa ile birlikte internet medyasının doğru bir şekilde şekilleneceği sözleri sevinç oluşturdu. Temennimiz bu sevincin yarım kalmamasıdır. Dijital mecralarda büyük emek vererek mesai harcayan meslektaşlarımız da resmi olarak gazeteci sayılmalı ve diğer tüm ayrımcılıklar ortadan kalkmalıdır” dedi.

10 OCAK KUTLU OLSUN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlu olması temennisinde bulunan İbil, “10 Ocak günü, toplumun doğru ve güvenilir habere ulaşması için gece gündüz demeden mesai harcayan, yaptıkları haberlerle topluma umut olan gazetecilerimizin haklarının yasal güvence altına alındığı bir gündür. İnşallah 10 Ocak gibi bir günde de internet medyası gazetecilerinin de hakları yasal bir düzenlemeyle güvence altına alınacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyunun aydınlatılması bilgilendirilmesi adına yazılı, görsel, işitsel ve internet dünyasındaki tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!