1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kılıçaslan, İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konferansına katıldı

Kılıçaslan, İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konferansına katıldı

featured
0
Paylaş
Kılıçaslan, İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konferansına katıldı 
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. B. Bahadır Erdem Düzce’de İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konferansına İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Konferansta hazırladıkları taslağı anlatırken, Erdem: ” Milletin iktidarı taşıyacak gücü kalmadı” dedi.
 
“Milletin iktidarı taşıyacak gücü kalmadı”
İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. B. Bahadır Erdem katılırken, CHP İl Başkanı Semih Cemşit ve yönetim Kurulu üyeleri,  İYİ Parti yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Prof. Dr. Bahadır Erdem, hazırladıkları taslakta kuvvetler ayrılığına önem verildiğini, partili cumhurbaşkanlığının kaldırılmasını, Diyanet İşleri Başkanlığı, YÖK ve valilerin siyaset dışına çıkarılacağını vurguladı. Bahadır Erdem, seçim barajının yüzde 5 olarak planlandığını ve Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yeniden kurulacağını anlattı. Erdem, “Milletin iktidarı taşıyacak gücü kalmadı” dedi.

 
“Güçlendirilmiş parlamenter sistem” 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin (CHS) devlet ve sistem krizi yarattığını, “hukukun üstünlüğü” ilkesini geri plana ittiğini, dış politikayı iç siyasete malzeme yaptığını anlattı. “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” taslağının hazırlanmasında akademisyen ve uzmanlardan da görüş alındığını anlatan Bahadır Erdem, eksikliklerin yurttaşlardan gelecek olan görüş, eleştiri ve fikirlerle tamamlanacağını söyledi. Şu anki sistemde bakanların “sekreter” gibi görev yaptığını söyleyen Erdem, önerdikleri sistemde bakanların dışardan seçilmeyeceğini belirterek: “İşinin ehli milletvekillerinin içinden bakanlar seçilecek. Biz iyileştirilmiş Güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz” dedi.

Kılıçaslan, İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konferansına katıldı
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!