• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Adapazarı


Mehmet Yüce; 2022 Turizm’ de Yeniden Patlama Yılı Olacak !

featured

Mehmet Yüce; 2022 Turizm’ de Yeniden Patlama Yılı Olacak !

 

Türkiye genelinde otel yatırımlarının son yıllara göre artış gösterdiğine dikkat çeken Sakarya’nın tanınmış iş adamlarından Otel Yatırım ve Yönetim Danışmanı aynı zamanda Roof Hotel’ leri Kurucu Başkanı Mehmet Yüce, pandemi döneminde turizmde yaşanan olayları ve 2022 yılında turizmde yaşanılacak durumları değerlendirdi.

 

“Pandemi dönemi bizleri geriletti”

Türkiye turizminin pandemi öncesi çok iyi gittiğini ifade eden Yüce ‘’ Çok güzel bir ivme yakalamıştık. Otel Yatırımları ve yapılması planlanan birçok turizm projeleri vardı. Bununla birlikte en önemlisi de Türkiye turizmi 2019 yılında ciro ve turist sayısı anlamında tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştı’’ dedi.

 

“Türkiye olarak Dünya Turizminin Başrol Oyuncularından biriyiz”

Bu senenin ilk yarısında birçok otelin kapalı olduğunu ve Haziran-Temmuz ayında açıldığına değinen Yüce ‘’ Türkiye turizm ve daha birçok konuda cazibeler içeriyor. Türkiye olarak dünya turizminin başrol oyuncularından biriyiz. Ayrıca tesisleşme olarak yine dünyanın en iyi otellerine ve turizm tesislerine sahibiz. En çok tercih edilen turizm ülkelerinden biri olmamızın sebeplerinden biri de sektöre hizmet eden çalışanlarımızın Türk misafirperverliği ruhu ve turizm konusunda deneyimli Türk yöneticilerdir.

 

2021 yılının 2. Yarısında ciddi bir turizm yoğunluğu yaşandı. Pandemi koşullarının ve yasakların devam ettiği bu dönemde birçok ülkeden turistler kapanma kuralları nedeniyle ülkemize gelemedi. Buna rağmen iç turizm çok canlandı ve ülkemiz insanları kapanmanın ardından yasakların kalkmasıyla turizm bölgelerimize ve otellere akın ettiler. Yaz dönemine denk gelen bayram ve resmî tatil günlerinde bile otellerde yer bulmak çok zorlaştı.

 

2022 yılında da pandemi koşulları tam kalkmadığı sürece dış pazarda benzer senaryolar yaşanacak. En büyük beklentilerimizden biri iç turizm olacak. Salgının seyri ile ilgili çok farklı bir durum yaşamazsak 2022 yılının salgın öncesi dönemi yakalayacağına ve döviz kurlarındaki avantaj nedeniyle de dış pazardan ciddi talepler alacağımızı, turist sayısı ve ciro anlamında rekora doğru gideceğimizi düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

’Dünya’da 3S anlamında 2.sıradayız’’

Mehmet YÜCE, ‘’Dünya turizminde “3S” olarak ifade edilen (“Sun”-güneş, “Sand”-kum, “Sea”-deniz) kitle turizminde en büyük paya sahip. 3S turizminin dünya turizmindeki payı yüzde 14,9. Pandemi öncesi, 2019’a dünya genelinde 226 milyon kişi tatil tercihini 3S olarak kulanmış. Bu sayı 2015’te 158 bin kişiydi. Dolayısıyla tek tek ülkeler ve dünya genelinde özellikle son dönemde yeni turizm tür ve alanları gelişmesine rağmen tatillerini 3S olarak yapmayı tercih edenler sayı ve oran olarak artıyor.

Akdeniz bölgesinde aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkelerin aldığı turistlerin geliş amaçlarına göre dağılımında 3 S’de ilk sırada İspanya bulunuyor. İspanya’yı ikinci sırada Türkiye izliyor.

Tatilciler giderek artan bir şekilde kendilerini zenginleştiren deneyimler arıyorlar. Tatil planlarında içerik, macera ve spor aktiviteleri yer alıyor.

Bu nedenle, alternatif turizm biçimleri sunmak ve yeni, hedeflenen turizm ürünleri yaratmak, 3S’yi diğer turizm ürünleriyle birleştirerek, belirli temalara odaklanarak, yerel kültür, kültür, spor ve doğal güzelliklere odaklanmak gerekir. Bu turizm sezonunun uzatılmasını da sağlayacaktır.”

“Yeni yıldan umutluyum”

Otel Yatırım ve Yönetim Danışmanı, aynı zamanda TUROYD (Türkiye Otel Yöneticileri Derneği) Sakarya ve Bilecik İl Başkanı Mehmet Yüce, 2022 yılı itibariyle otel yatırımlarının da tekrar artacağını işaret ederek piyasa da ekonomik olarak canlanmanın sağlanacağı, yabancı yatırımcılarında ülkemizde turizm yatırımlarına ilgi duyacağını söyledi. Bununla birlikte sektöre duyulan güvenin tekrar kazanılacağı, kaybolan nitelikli işgücünün tekrar geri döneceğine inandığını söyledi.

Yüce son olarak, “Dileğim; pandemi süreciyle birlikte yaşamak zorunda kaldığımız bu zor dönemleri biran önce geride bırakırız. Herkes için sağlık, huzur ve barış dolu bir yıl diliyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!