Süper Amatör kümede A grubunda iki maça şiddetli esen rüzgar engel oldu
Ferizli Akyazı’yı zirveden indirdi
Süper Amatör kümede 13 haftanın karşılaşmaları Cumartesi günü A grubu maçlarıyla stard aldı. Akçay-Geyve ,Demirspor-Kuzuluk maçları maç saatinde aşırı esen rüzgar nedeniyle Hakemler tarafından ertelenirken oynanan üç karşılaşmada zirvede önemli değişimlere sahne oldu. Üç maçta atılan altı gol ,bir maç berabere biterken iki maçta da ev sahipleri yenilgiyle yüzleşti. Grubun zirvesine yeni bir heyecan yükleyecek olan maçta AsAkyazıspor Yeşilyurt’ta takipçisi Ferizlispora kaybederekken üç puandan fazlasını kaybetti. Kalaycının Erenlerde Erenlersporu yenerek ilk dört için bende varım dediği gecen hafta Serdivan sahasında Şekerspora diş geçiremedi. Oynanan üç maçın ardından grupta oluşan son durumlara bir bakalım. ANALİZ NAZIM AKTÜRK
TAMER ERBAŞ FARKI
Süper Amatör küme A grubunda Ferizlispor ikinci yarıya iki önemli galibiyet taşırken tecrübeli Tamer Erbaş bu galibiyetlere attığı gollerle en önemli katkıyı sunan oyuncu oldu. Tamer Erbaş Ferizli’nin evinde Serdivan’ı 2-0 yendiği maçın gollerine imza atarken gecen haftayı da boş geçmedi. Tamer Erbaş gecen haftanın en krtik maçında namağlup As Akyazının namağlup ünvanlına attığı tek golle katkı sunarken gecen haftanın iz bırakan futbolcusu oldu. Sakarya’da gezmediği takım olmayan Tamer Erbaş bu sezon Ferizli’de futbol hayatının önemli günlerini yaşıyor.
AKYAZI ÜNVAN VE LİDERLİK KAYBETTİ
B Grupunda Sapanca Gençlikin evinde Kocaalispora yenilip namağlup ünvanlına veda ettiği haftanın ardından gecen haftada AsAkyazıspor Yeşilyurt’ta en yakın takipçisiFerizlispora eski futbolcusu Tamer erbaşın attığı tek golle yenilirken üç puanın yanısıra liderliğe ve de namağlup ünvanlına veda etti. Ferizlispor bu galibiyetle AsAkyazıyı puan olarak yakalarken 30 puanla grupta zirvenin yeni sahibi oldu. Bu ara da hafta içinde oynanacak olan Akçay -Geyve maçını Akçay kazandığı takdirde 30 puanlı iki takımın sayısı üçe çıkaçak.
ERENLER KAYBETTİ,SERDİVAN BERABERE KALDI
Süper Amatör kümede A grubunda Erenlerspor yukarıya tırmanmak adına önünde duran kalaycı engeline takıldı. Mavi Beyazlılar kendi evinde ilk yarısı 0-0 biten mücadelede ikinci yarının hemen başında 47 dakikada mercanla gelen kalaycı golüne karşılık veremeyince 24 puanla beşinci sırada kaldı. Kalaycıspor bu galibiyetle 22 puana yükselerek ilk dördü tehdit eden takımlar arasında yerini aldı. İkinci yarıya deplasmanda Ferizli yenilgisiyle başlayan Serdivanspor evinde Şekerspor engeline takıldı. Sarı siyahlılar Ekrem Karaberberde ilk yarısını 2-1 yenik kaptıkları maçta bir puanı Fatih Çelik ve Ahmetina yağından bulduğu gollerle kurtardı. Şekerspor zorlu Serdivan deplasmanında ilk yarıyı Umut Eren ve Berkayın golleri ile önde kapamasına karşın 75 de Muhammedin kırmızı kart görmesiyle olası alabileceği üç puan yerine bir puanda kaldı. Serdivan Bu beraberlikle dördüncü sırda kaldı ama ardından gelen Erenler ve Kalaycı tehlikesi peşinde dolaşıyor..
ORTA SIRANIN SON HALİ
Hem zirveyi yakından ilgilendirecek ,hemde alt sıralara yeni bir soluk katacak iki maçın ertelendiği gecen haftada Sapanca Kurtköy haftayı maç. yapmadan üç puanla kapatarak 14 puana yükseldi. Serdivan deplasmanından da bir puan alan Şekerspor 14 puanla orta sıranın bir başka takımı. 16 Puanlı Demirsporun bir maçı eksik. Muhtemelen hafta arası oynanacak olan Kuzuluk maçı oynanınca orta sıranın ve de alt sıranın şekli değişilecek. Geyvesporunda playof iddiası olan Akçayla oynayacağı erteleme maçı da alt sıraları vede üst sıralara etki yapması muhtemel bir doksan dakika olarak bir kenarda sırasını bekliyor.

