hacklinksakarya escortSakarya escortHealthSapanca escortSapanca escortsakarya escortsakarya escortsakarya escortDubai escortsBatumi escortsKosovo escortsCyprus escortsAthens escortsAlbania escortsSkopje escortsİstanbul escortsAlanya escortsAnkara escortsAntalya escortsBodrum escortsBursa escortsFethiye escortsİzmir escortsCasibom güncel girişDinamobet güncel girişKıbrıs escortKıbrıs escort bayancyprus escortsescort in cypruskıbrıs masöz escortkıbrıs vip escortkıbrıs üniversiteli escortkıbrıs türbanlı escortkıbrıs grup escortkıbrıs cimcif escortkıbrıs rus escortkıbrıs ukraynalı escortgirne escortlefkoşa escortlimassol escortsnicosia escortskyrenia escortsayia napa escortskıbrıs rus escortkıbrıs ukraynalı escortkıbrıs outcall escortkıbrıs gece hayatı 2025ayia napa gece hayatıgirne gece hayatılimassol gece hayatıcastle club ayia napabiyax night clubkıbrıs trans escortkıbrıs arap escortkıbrıs anal escort
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. SAKARYA’NIN KASIM AYI İHRACATI %55,86 ARTTI

SAKARYA’NIN KASIM AYI İHRACATI %55,86 ARTTI

featured

Sakarya ihracatı Kasım ayında bir önceki aya göre %55,86’lık artış ve geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %7,5 azalışla 462,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk 11 aylık sürecinde toplam ihracat ise 4.4 milyar doları aştı.

Kasım Ayının En Büyük 7. İhracatçı Şehri

Türkiye’nin Kasım ayı toplam ihracatı 19 milyar 340 milyon dolar olarak gerçekleşirken, Sakarya bu görünümde ülke ihracatına sağladığı %2,42 pay ile Kasım ayında ülkenin en çok ihracat yapan 7. şehri oldu. TR42 bölgesinin ise en büyük ikinci ihracatçı şehri olmayı sürdürdü.

Otomotiv Zirvede, Birçok Sektörde %100 Üzerinde Artış

Kasım ayında Sakarya ihracatında başı çeken 5 sektör sırasıyla, Otomotiv Endüstrisi, Demir ve Demir Dışı Metaller, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Çelik ile İklimlendirme Sanayii oldu. Otomotiv sektörü 410.1 milyon dolar ile ihracatın %88’lik kısmını tek başına karşıladı. Deri ve Deri Mamulleri, Gemi ve Yat Hizmetleri ile Tekstil ve Hammaddeleri sektörü ise önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını %100’ün üzerinden artıran sektörler olarak öne çıktılar.

En Çok İhracat İtalya’ya

Kasım ayında, serbest bölgeler dahil, 127 noktaya ihracat gerçekleştirilirken, en çok ihracat yapılan ülke ise 55.6 milyon dolar ile İtalya olurdu. İtalya’yı sırasıyla Birleşik Krallık, Fransa, Mısır ve Polonya takip etti.

TÜİK Ekim ayı verilerine göre ise, ithalat %17,2 oranında azalışla 223 milyon 652 bin dolar oldu. Ekim ayında Sakarya dış ticaret dengesi 99 milyon 737 bin dolar, ihracatın ithalatı karşılama oranı ise %145 olarak gerçekleşti.

Başkan Altuğ: “Olumsuzlukları Bertaraf Edecek Tecrübeye Sahibiz”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ; “2020 başlarında yaşadığımız pandemi şoku ve alınan tedbirler neticesinde o yıl gerçekleştirdiğimiz 4.4 milyar dolarlık ihracat dışında, 2017 yılından bu yana 5 milyar dolar bandını geçtik. Aralık aylarını da hep rekorlarla kapattık ve bu yıl da 5 milyar dolar bandını geçeceğimizi düşünüyorum.

İş dünyamız, birçok belirsizliğe ve olumsuzluğa rağmen üretmeye, yeni pazarlara ulaşmaya devam ediyor. Yaşadığımız sürecin getirdiği riskleri ve olumsuzlukları, iş dünyası olarak bertaraf edecek ekonomik tecrübeye sahibiz. Ancak, üreticilerimizin, ihracatçılarımızın, istikrarlı bir döviz endeksi, finansman kaynaklarına ulaşmada kolaylık, hammaddeye erişim sıkıntılarının çözülmesi gibi desteklere ihtiyacı var. Kısacası özel sektör, istikrarlı bir süreç ve piyasa istiyor. Bu yönde yapılan çalışmaları olumlu karşılıyor, ihracatçılarımıza emekleri için teşekkür ediyorum.

SAKARYA’NIN KASIM AYI İHRACATI %55,86 ARTTI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.