Sakarya’ya ilkleri getiren Focus Göz’den Torba Ozon tedavisi

featured

Focus Göz Tıp Merkezi Kalp ve Aritmi Kliniği Kardiyoloji Uzmanı Uzman Doktor Perihan Varım klinikte uyguladığı tedavilerden bahsetti. Kliniklerinde ilk kez uygulanan Torba Ozon tedavisinden bahseden Varım, diyabetik ayak yaraları ve bacak damarlarında tıkanıklık olan hastalarda yüksek oranda başarı elde ettiklerini ifade etti.

Sakarya’da tıp alanında başarısıyla tanınan Focus Göz Tıp Merkezi Kalp ve Aritmi Kliniği Sakarya’ya ilkleri getiriyor. İlk yapay zeka EKG ile gizli kalp analizini yapan klinik, şimdi de Torbo Ozon tedavisini tanıttı. Klinikteki tedavilerden bahseden Focus Göz Tıp Merkezi Kalp ve Aritmi Kliniği Kardiyoloji Uzmanı Uzman Doktor Perihan Varım, açıklamalarına devam etti;

Kliniğimizde iki türlü ozon tedavisi vermekteyiz. Birincisi, Sakarya’da sadece kliniğimizde uygulanan torbo ozon tedavisi. Bu tedaviyi diyabet nedeniyle ayak damarlarında tıkanıklık olanlarda, ayak damarı tıkanıklığı olan buerger hastalarında, ayak mantarı olan hastalarda, venöz staz dediğimiz varis yaraları olan hastalarda uygulanmaktadır. İşlemde, yaralı bölgeyi bir torba içerisine alıyoruz, yüksek dozda oksijen vererek tedavisini sağlıyoruz ve aynı zamanda enfeksiyona karşı duyarlılığını sağlıyoruz. Kısacası ağrısız, acısız ve hızlı uygulanan bir işlemdir.

İkinci olarak majör ozon dediğimiz tedavi; hastadan 100 cc kan alıyoruz ve %95’i oksijen %5’i ozon olacak şeklinde kanla karıştırıyor ve damardan aynı yolla geri veriyoruz. Bu tedaviyi daha çok kemoterapi alan kanser hastalarında ve kalp yetmezliği nedeniyle nefes darlığı  çeken  hastalarda kullanıyoruz. Ayrıca çok sık (1 yılda 4 kereden fazla) enfeksiyon rahatsızlığı geçiren hastalarda da uyguluyoruz. Bu yöntemle enfeksiyon geçirme riski azalıyor ya da minimum seviyeye iniyor.

Varis tedavisi artık çok kolay

Varis; toplar damarların genişlemesi, yani toplar damar yetmezliği hastalığıdır. Kliniğimizde varis tedavisini 3 (üç) farklı yöntemle uygulamaktayız. Ameliyatsız, dikişsiz, hastanede uzun süre kalmayı gerektirmeyen ve işlem yapıldıktan sonra günlük hayata hemen dönülebilen varis tedavileri uyguluyoruz.

Örümcek ağı gibi ince olan varislere RF ablasyon işlemi ve iğne tedavisi uyguluyoruz. Daha çok genişlemiş, yani çapı 3 mm üzerine çıkmış varislere ise skleroterapi tedavisi, yani köpük işlemi yapıyoruz. Köpük işleminden sonra hasta hemen kalkıp günlük hayatına devam edebiliyor.  Bu noktada hastalardan sadece istediğimiz, en az iki hafta varis çoraplarını giymesi.

Bir diğer varis tedavisi yöntemimiz ise yapıştırma tedavisi. Kullandığımız biyolojik yapıştırıcı ile damar iptal edilmekte ve kan normal damara yönlendirilmektedir. Özellikle büyük damarlarında yetmezliği olan hastalara ameliyathane ortamında hafif bir sedasyonla (uyuşturma) yapıyoruz. Ardından hasta 2 saat sonra taburcu olup günlük işlerine devam edebiliyor” açıklamalarında bulundu.

Sakarya’ya ilkleri getiren Focus Göz’den Torba Ozon tedavisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!