Salı Sofrası Dev Ekran ve Ceza

featured

Salı Sofrası

Dev Ekran ve Ceza

Sakaryasporun Samsunla oynadığı çıkış maçında kaçan üç puan ,çıkan olaylar ın faturası büyük oldu. Kim suçlu? Olayların fitilini çeken Zeki Yavrumu, yoksa  Zeki yavrunun provokasyon kokan eylemine uyan, kaptan  Ümit Kurt mu? Devam edelim, bu tür olaylara meyilli çıkış tünelinin yanındaki taraftar topluluğun uda bu cezanın içine yerleştirebilir miyiz ? Sondan başlayalım ,Sakarya tribünlerinin cezaya el veren bu iki tribünün , Sakaryaspora önemli cezalar verdiren tribünler olduğunu ,sağı sultan bile biliyor. Bu yüzden bu işin baş aktörlerini bu tribündeki ,sözde Sakaryaspor taraftarları içinde aramak sağlıklı bir yaklaşım olur.  Bunun adı Sakaryaspor sevgisi olurmu be, bunun adı düpedüz sorumsuzluktur. İki tribün kapatma, iki maç seyreden siz ceza  ,dünden bu güne kadar olan olayların birikimi karşılığında Yeni Atatürk  stadına taşındı. Tahkime itiraza olumlu yanıt yok. İki maçlık ceza onandı. Bu nedenle de dün akşamki Bodrum maçı birinci seyredensiz maç olarak oynandı. Yönetim bu maç öncesi Yeni Atatürk stadında taraftarların desteğini yanında hissetmek adına , Dev ekran kurmuş. İyi yapmışta, bu gün Sakaryasporu yönetenlerden Taraftar adına şöyle bir çağrı beklerdim, Yeşil Siyah sevdalısı taraftarlarımız , bu gün ki kritik süreçte  takımınıza sahip çıkarken, tahriklere kapılmadan, sadece takımınızı desteklemenize öncülük vermenizi  isteriz diye bir çağrı neden yapmaz ki? Atatürk stadının çevresine dev ekran kuranlar bu önerimi dikkate alırlarsa ,umuyorum ki sağ duyulu olduğuna inandığımız bazı taraftar gruplarının da bu çağrımıza uyacağını düşünüyorum. Nerden bakarsanız bakın Samsun maçında alınan yenilgi, çıkan olaylar sakaryaspordan çok şeyler alıp götürmüştür. Umarım tekrarı yaşanmaz desemde, biz yıllardır dediğimizle kalıyoruz. O zaman neden yazıyoruz? Bizim işimiz bu, uyarmak, uyarılarımızdan birkaç kişi etkilense bile bu bile kar diyerek  ,yazmaya ,yazarak uyarmaya devam ediyoruz. NOT Bodrum maçı dün akşam oynandığı için bu maçla ilgili benim sofrada  yorum yok. Umarım Bodrumda yaşadığımız 6-0 lık skorsal facianın rövanşında kazanan biz oluruz diyerek Pazartesiden görmeden  ,maç sonuna iyimser düşünce ekliyorum.

GÜZEL ŞEYLER BUNLAR ( ARDA TURAN MARMARİSTE)

Asrın Maraş kaynaklı depreminde  çok açılara sahne olan güzel ülkem bu felaketin yol açtığı depremi el birliği ile sarma yarışında ,el ele gönül gönülle yol alması  derin yaraların içine ekilen insani bir yardım resmidir. Kolay değil, kolay onarılmıyor. Hele hele beceriksiz bir iktidar eliyle atılan adımları onarmak hiç kolay olmuyor. Bu sürecin içinde tüm ülke ülke yönetenlerine karşın   asrın depreminin yarattığı hasarı el birliği ile aza indirgemek adına, tüm imkanları seferber ederek, depremzedelerin yaralarını sarmak adına ellerindeki tüm imkanları seferber ettiğine tanık oluyoruz. Örneğin Spor dünyasının içinde var olan hatırı sayılır isimlerin, kendi imkanlarıyla yurdun bir çok yerine yayılan depremzedelerin konaklanma adına var olan sorunlarına el attığına tanık oluyoruz. Tüm ülke  insanı bu uğurda yarış içindeler. Örneğin Marmaris 1923 Spor kulübü, O yörenin sporun içinde var olan kurumları , Depremzede sporcu çocukları Marmaris’te ağırlarken onlara geçenlerde bir sürpriz sundu. Marmarissporun  Muğla’daki Sakaryalı Spor elçisi Murat Görgem Dincin organize ettiği  bir spor şöleninde  Arda Turan  Marmaris’e gelerek minik ,küçük Depremzede ve Marmaris 1923 takımının alt yapıda oynayan  çocuklularıyla  bir araya geldi. Güzel şeyler bunlar. Bu organizasyona kafa yoran 1923 Spor kulübünü ,Başkanı Murat Görgem Dinci , bu uğurda ona el veren Muğladaki etkili isimleri ,Bu organizasyona katkı sunan Arda Turanı kutlarız. Biz Millet olarak, beceriksiz iktidarlara rağmen ,bir olmayı çok iyi beceriyoruz. Bunun örneklerini bu depremde tüm çıplaklığı ile gördük. Umarım bir daha böylesi bir felaketle karşılaşmayız. Umarım bu asrın depreminden herkes kendine bir pay çıkartır. Bunun adı helallik değil, tetbir olmalı.

ÜÇ BÜYÜK TRİBÜN
Futbolda  üç büyükler unvanını  ceplerine koyarak  Futbolumuzun tarihine yüz yıl öncesi giren, üç önemli renk , Beşiktaş, Fenerbahçe  ve Galatasaray  kulüpleri bu ülkenin her alanda etkili bir sivil toplum gücüdür. Üç büyükler dediğiniz zaman  durup biraz düşüneceksiniz. Onlar bu ülkenin Cumhuriyet in taşlarının döşendiği yıllarda verilen savaşlarda ,ülkenin kurtuluşu adına pırıl pırıl gençleri bu uğurda şehit veren takımların adıdır. Onların tribünlerden verdiği sese kulak verin, onların sesini kısamazsınız. Onlar öyle baskıya falan boğun eğmezler ,onlar doğru neyse onu haykırırlar. Sosyal hayatta her türlü güzel eylemlerin atıldığı adımlar,  bu tribünlerden ülke gündemine yayılır. Asrın depreminde gördük, en etkili yardım filosu güçleri, Üç büyükler  eliyle deprem yaralarını sarmak adına deprem bölgesine doğru ayaklandı. Bu üç büyük rengi seviyorum. İyi ki varsınız üç büyükler. Üç büyük Takım resmi bu ülkenin yüzde ellisine tekâmül eder. Bilmiyorsanız hatırlatmak isterim.

BİZİM ÇOÇUK BURAK OLCAR

Burak Olcar Babadan aldığı Hakem mirasını Sakaryadan Ankara’ya taşıyan  Sakarya kökenli bir genç. TFF 2 ye kadar olan hakemlik yıllarını  Sakarya’daki hakem evinde  Taçlandıran bu genç, bu yükselişi  Başkent Ankarada TFF 1 hakemliğine taşıdı. Gecenlerde   Bandırma –Eyüp maçında onu sahada görünce onun adına sevindim. Babasından çok daha iyi hakem oldu Burak Olcar. Babasından aldığı Bayrağı yukarılara taşıyan Burak olcarı kutlamakta bizim işimiz olsun. Bandırma –Eyüp maçında Varda Alper Ulusoy ,Avar’da Fifa hakemi Erkan Özdamar’ın  görev yaptığı maçın içinde düdük Çalan, Burak Olcarın yükselişinin MHK nin ara seminerde yaptığı klasman belirleme sınavında  gerçekleştiğini  buraya not etmek gerek.  ,Aynı seminerde bu şansı iyi değerlendiren Burak Olcarın  yanı sıra TFF 1 hakemliğine çok yaklaşan Levent Gümüşderenin ise  bu şansı iyi kullanamaması, Sakarya hakem evinin önemli bir kaybı oldu. Kaçan balık büyük oldu vesselam. Kaçanı da elinden tutup geriye getirmek zor, umarım Levent Gümüşdere  kaçırdığı şansı yine bizim eve taşır.

KENYADA İKİ FUTBOLCUYU YILDIRIM CARPTI ( PARATONER  OLAYI)

Kenyada bir futbol maçında sahaya düşen Yıldırım sonrası iki takımdan birer oyuncu yaşama veda etmiş. Bir çok oyuncunun da yaralandığı bu olay sonrası Kenya Futbol federasyonu Başkanı yaptığı açıklamada, Futbolda yağmur nedeniyle maç ertelenir diye bir kural yok. Ancak yağan yağmurdan futbol oynanamaz hale gelirse hakem maçı tatil edebilir demiş. Doğru demiş demesi nede biz bu yaşanan olayla ilgili olarak deriz ki acaba Futbol oynanan  bu sahanın aksamında Paratoner ( Yıldırımlık, Yıldırım savar ) var mıydı? Yoktu ki bu olay iki futbolcunun canına mal oldu. Bunun adı kader falan değil, tam anlamıyla ihmal. Ben bu Kenyada yaşanan olay öncesi  Paratoner konusunda bir yazıyı kaleme almış,R üstemlerde  Paratoner varmı diye  Sakaryasdporun başında olanlara  böyle bir soru yöneltmiştim. Acaba  Rüstemlerde paratoner var mı? Bu soruyu  yineliyorum. Varsasorun yok, eğer yoksa  olası bir Yıldırım olayı sonrası yaşanacak olanlarla ilgili ben uyarmıştım diyen olmak istemem. Herşey para demek değildir,insan hayatı için ne gerekiyorsa yapmak yönetmlerin, sizin ,benim işimiz olmalı.

BİZİ TAKİP EDİN

Bizim Sakarya bu ilin zor imkanlarla yayın hayatını sürdüren, eldeki imkanlarla kendini geliştiren bir gazete. Bende bu gazetenin bir parçası olarak sporun her alanında dilimin döndüğünce yazılar yazarak  Bizim Sakaryanın yürüyüşüne katkı sunuyorum. Salı Sofrası 22 yıllık geçmişi ile sporun  her konudasesi soluğu oluyor. Salı sofrası  bir klasik, Salı sofrası sizin beğenerek takip ettiğiniz, okuduğunuz bir  adres. Bu adresin uzun soluklu olması için ,iyi olmuş Nazım hoca eline sağlık temennileri benim ruhumu okşar da okunur olması benim için daha önemli. Çünkü sizin bayiden alacağınız bir gazete bu gazetenin yarınlarına katkı sunar. Onun içinde en azından Salı Sofra okurları olarak ,beni benden iyi bilenlere  seslenmek istiyorum Bizim Sakarya ve Salı Sofrası size ,siz okurlarımıza emanet.

 

ÖZÜR VE UMİT KURT

Sakaryasporun evinde kaybettiği Samsun maçının içinden Kaptan Ümit Kurta çıkan kırmızı kart   savunma hattımıza düşen bir bombaydı. Zeki Yavrunun tahriklerine kapılan Ümit Kurt   gördüğü kırmızı kartla cezalı konuma düştüğü için Manisa maçında yok. Ümit Kurt’un futbol çantası tecrübe yüklüdür ,Ümit gibi oyuncular olası tahriklere kapılmamamladır, Umit Kurt gibi her eve lazım savunma oyuncusu ,hem de kaptanlık rütbesi ile sorumluluk alanında kaptan köşkünde olan biri bu gun ki  krtik  süreçte daha sakin kalması gereken oyuncudur. Gördüğü kırmızı kart sonrası özür dilemesi erdemliktir eyvallahta bazen hani derler ya ,Özrü kabahatinden büyük. Umarız  Ümit bundan sonra olası bu tür olaylarda daha sakin olmayı başarır. Tecrübenin sınırı yok, yaşamın her anı yeni yeni tecrübelerle karşımıza dikilebiliyor. Umit kaptan bu son yaşanılandan ders alacak  kadar duyarlı bir oyuncudur diye düşünüyor ve bu düşündüklerimizi bu yazı eşliğinde ona postalıyoruz. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!