Salı Sofrası İskelet korunuyormuş

nazım aktürk
nazım aktürk

Salı Sofrası

İskelet korunuyormuş

Sakaryaspor bir yandan kongre hazırlığı yaşarken ,bir yandan da transfer çalışmalarının devam ettiğini gazetelerden okuyoruz.

Genel manada  manşetler  aynı şeyi işaret ediyor, gecen yılki çekirdek kadro üç aşağı beş yukarı korunuyormuş. Bana göre transferde atılan bu adım ,doğru adımdır.

Bunlar kongre öncesi  ortaya atılan transfer politikasının ayak izleri. Kongreden sonra  sanırım adımlar sıklaşacak, Sıklaşmak zorunda yeni teknik sorumlunun  ilk işaretine bir bakalım, birinci kamp dönemine tam kadro gitmek gerekir.

Yıllardır ilk kamp çalışmalarına  bölük pörçük giden Sakaryaspor,  yeni teknik sorumlusunun işaret ettiği gibi ilk kamp dönemine  tam kadro gidebilecek mi? Valla ben bunu  merak edenlerin başına kendi ismimi yazıyorum.

 

YOLA DEVAM

Sakaryaspor’un kongresi tek adaylı liste ile ilk aşamada gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı  önderliğinde Cumhur Genç  Başkanlığında çok değişmeyen yeni yönetim daha ilk turda  kongre üyelerinden yola devam vizesi aldılar.

Sürpriz mi? Değil. Şaşırdık mı? Valla ilk turda kongrenin  bitmesine şaşırdık. Ama  bu şaşkınlığımızı Sakaryaspor adına Haziranda başlayacak olan transferin  geleceği, Sakaryaspor un TFF 1 adımlarının daha hızlı atılması adına olumlu bulduğumuzla birleştirip yeşil siyah düşünce ile sarıp sarmalıyoruz.

Görünen o ki Cumhur Genç Başkanlığında ki Yeşil Siyah Futbol gemisinin kaptan köşkünde , şampiyonluk sonrası şehrin her yanını kapsayan  flamalarla  teşekkür  öpücüğü ile onurlandırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce olacak. Lig te sıralama büyüdü.

Bu ligin bütçe hacmi TFF 2 ye fark üstüne fark atar. Umarım taraflar bunun farkındalığı ile yeşil siyah futbol adımları daha iyi atarlar. Hadi bakalım kolay gelsin ikinci Cumhur Genç dönemi .

 

 

BİRLİKTEN AKILLI BAL ADIMI

Kazımpaşa Birlik Serdivan’dan sonra  Balda  bu ilçenin ikinci takımı  olarak Futbol  tarihinde bir ilke Bülent Yıldırımla beraber imza attılar.

Kazımpaşanın karpuzu, Kazımpaşanın köfteleri  iyidir, şimdi buna futbolda tanıtım aracı olarak Kazımpaşa Birlikte eklendi. Keşke  Baldaki mücadeleleri Kazımpaşaya taşınabilseydi.

Neyse  umarım gelecekte buda olur. Gelin biz bugüne bir bakalım. Kazımpaşa Birlik yönetimi gecen sezon dağılmakta olan takımı toparlayan ,yenilmez armada  yapmak adına akılcı transfer hamlelerinin yanı sıra ,oynattığı futbolla Kazımpaşa Birlik’in futbol evinde gönüllere giren ,bu ilin idealist genç teknik adamları arasında gösterilen Bülent Yıldırımla yola devam kararı Balda atılan ilk olumlu adımdır.

Bülent hoca bu ilin futbol yapısını, futbolcu yapısını iyi bilen olarak Kazımpaşa Birlikin futbol çantasını iyi dolduracak diye düşünüyorum. Sözün özü Kazımpaşa Birlik kendini vede Sakarya futbolunu , balın içinde var olan zorlukları iyi bilen biri ile yola devam etmekle yolun yarısını erken  Bal soyunma odasına taşımıştır.

 

 

KARAOĞLAN’IN ALTIN YILI VE İHK

Süper ligde  sezon bitti. O şampiyon olmuş, bu düşümüş,şu takım istediğini elde edememiş, bunlar bizi bağlamıyor. Bizi Bu ligde düdük çalan benim ilimin hakemi Atilla Karaoğlanın bıraktığı hakemlik izi ilgilendiriyor.

Karaoğlan Atilla zorluğu yüksek ne kadar maç varsa  giden ve gelen MHK tarafından ilk tercih edilen iki üç hakemden biri oldu.

Çok evelemeden, gevelemeden  belirtmek gerek Sakaryalı Karaoğlan Atilla Hakemlik bayrağını almış FİFA hakemliğine  taşıdığını net bir şekilde ifade etmek gerek. Bir sezonda  27 Maça çıkmak her babayiğidin harcı olmadı bu güne kadar.

Ha  giden MHK nin aldığı saçma sapan hakem kararı olmasaydı bu sayı buraya taşınmasa da  ,onun başarısı buraları zorlardı.

Sonuç gecen sezonun yükünü Halil Umut Meler ile birlikte Atilla Karaoğlan  sırtladı.

Bu başarı Sakarya’nın ,Bu başarı Atilla Karaoğlan’ın Hakemlikte geldiği nokta itibarıyla bu ilin hakemlik rengi olmuştur.

Gelin Karaoğlana bir nokta koyalım ve İHK ye Özgür Aygün başkanlığında Sakarya hakemliğini nereye taşıdığı konusuna  parmak basmak gerek.

Karaoğlan aldı başını gidiyor, Levent Gümüşdere  ( bu sene TFF 1 Cıkması çok zormuş) sonrasında ne var ? Koskoca bir hiç. Bölgeselde Bahadır İleri ve Aytekin Atabek için maç sayısı azlığı nedeniyle Ulusal hakemliğe çıkması zormuş. Muşlu konuşuyorum bu hakemlerin rakipleri maç fazlalığı nedeniyle öne çıkmış, İllerindeki İHK leri kutlarım.

Bizim ilin İHK si hala Coronolu günlerin etkisi altında olmalı ki , MHK lerle  bu süreçte hakemlerinin maç sayısını artırıp rakipleri ile gireceği Ulusal hakemlik yarışı kapısını ,gerektiği gibi tıklayamamış. Muşu çok kullanıyorum, bir bakmışsınız yeni MHK ile kurulabilecek iyi ilişkiler sayesinde Sakarya’nın  bazı beklentileri karşılık bulabilir. Burası Türkiye neden olmasın?

Son sözlerim  Atilla Karaoğlan  Hakemlikte adını altın harflerle yazdırmaya ,Sakaryada idol olmaya çok yaklaştı. Atilla  koşarken İHK nin Hakemliği koşturmasını , daha fazla Klasmana hakem taşımasını istemek  bizim hakkımızdır sanırım.

Sözün özü, son zamanlarda MHK ler sürekli yenilenirken yerini koruyan bizim ÖzgürAygün başkanlığındaki İHK nin klasman bazında  yaptığı hamlelerin çok yetersiz olduğunu söylersem bana kimse kızmasın.

 

 

 

KARASU ÖNCÜ TEŞEKKÜRÜ

Karasu Öncünün genç , idealist patronu ,yayın yönetmeni, gazetenin kurucusu Ayşenur Elmacı  Karasu’nun her gecen gün büyüyen Basın değeri Karasu öncünün geride bıraktığı dört yılın içine bir teşekkür paketi sığdırmış.

Bu yürüyüşe el veren ,destek olanlar adına hazırlanmış Teşekkür paketi içinde  bana da yer ayırmış olmaları ,yaşlı gönlümü ,ne yalan söyleyeyim  okşadı. Okşamakla  yetinmedi beni duygulandırdı.

Bu anların parayla pulla alakası yok. Bazı heyecanların uyanışında ,dokunuşunda ufacık bir teşekkürün ,büyük bir etkisi vardır. Bu benim için böyle bir teşekkürdü. Aldım gönlüme koydum.

 

 

PARATONER  HİKAYESİ ( YILDIRIM ÇEKİCİ )

Gecen hafta bizim gazete haber yaptı, Sakaryasporun  konakladığı Rüstemler tesislerinde Paratoner , insan sağlığını çok yakından ilgilendiren Paratoner  yokmuş.

Oysa Rüstemler tesisleri ağaçlık bir bölge ,böyle bir bölge beraberinde yıldırım tehlikesini de getirir.

Bunun örneği var Rüstemler yakına düşen bir yıldırımın ağacı gövdesinden ikiye ayırdığı bilgileri de bana ulaştı.

Eski bir Sakaryaspor çalışanı uyardı bende aldım  bu konuyu Salı sofrasına da taşıdım.

Umarım tadilatı yapılan TFF 1 hazır hale getirmek adına çalışmalar yapılan Rüstemler tesislerine Paratoner  inşa edilir. Hemen anımsatalım geçmişte Rahmetli Aziz Duranın Başkanlık döneminde bu konu onun önüne gelmiş gelmesine de pahalı bir aygıt olduğu için bu proje kenara itilmiş.

Umarım Sakarya’ya her alanda iddialı işler yaptığını Bilboartlardan bize duyuran Başkan Ekrem Yüce ,Aziz Duran’ın yapamadığını yapar ,

Rüstemlere insan sağlığı, sporcu sağlığı için önem arz eden Paratoner projesini yaşama geçiren Başkan olarak anılma şansını bize armağan eder.

Bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!