Salı Sofrası Kim üç olacak ?

featured

Salı Sofrası

Kim üç olacak ?

Sakaryasporun maçları Pazartesiye sarktı mı bizim sofra Yeşil siyahtan yoksun çıkıyor. Baskının esir aldığı Salı sofrasında, bizde bir başka konuya değiniriz. Gelin sizinle üçüncü kim olacak sorusunun karşısında duran takımlara bir bakalım. Cumartesi Çorum ile Pazar günü komşu Kocaeli düşen iki takımı yenerek ilk üç için avantaj paketine sarıldılar. Çorum İzmirde Altayı, Kocaelide evinde giresunsporu yendi. Valla düşsellerde gençlerle mücadele veren altay ile Giresun ezilmeden ,kafa tutarak kaybediyorlar. Onları bu dirençli makalelerinden dolayı kutlarım. Sakaryasporun Pazartesi Erzurumda olduğu üçüncülük yarışında ne olacak? Sakaryaspor kazanıp ,üçüncülükte kalacak mı.? Pazardan pazartesiye sarkan bu umudun içinden çıkanları sizde bizde seyredip göreceğiz ama dedim ya ,sofra erken baskıda olduğu için bu maçın analizinden mahrum olarak çıkacak. Öyle gözüküyorki üçüncülük yarışı bayağı renkli gececek. İbre Yeşil Siyah sakaryadan yana ağır bassa da ,Kocaelide, Çorumda bu uğurda yarışın içinde gezecekler. Son maçta Kocaeli-Sakarya derbisinin Kocaelide olmasıda bir başka  heyecan olarak bizi bekliyor olaçak. Bu aradaErzurum maçının hikayesini, maçı bekleyen Cavit Derelinin kaleminden sizde bizde Bizim Sakaryanın bu günki sayısından takip eder okuruz.

SAPANCA DÜŞTÜ

TFF 3 ligte bir geldiği yerde bir yıl kalan Sapanca Gençlik, ikinçi yıl geldiği yere döndü. Profesyonel futbolda  TFF 3 ve TFF 2 de yer alan yeşil Beyaz renklerin bu düşüşü Sakaryayı Profosyenel futbolda öksüz bırakmıştır. Birinci yıl ligde tutunan ,ikinci yıl düşen Sapanca Gençlikin düşüşü  İlçede iyi okunmalı. Bu sezonki Yeşil Beyaz hikayenin içinde yanlış yapılaşma ,yanlış teknik adam tercihini ben baş köşeye koyarım. Transferin açılmasından sonra atılan adımların yetersizliği ekonomik olsa da, açık olan transfer tahtası yinede daha olumlu hamlelerle takviye edilip,daha iyi bir sapanca ile yola devam edilebilirdi. Olmadı, olmayınca TFF 3  tabelası düştü. Çıkmak mı  zor ,kalmakta zordu. Zordu  çıktık ,çabuk düştük. Yazık oldu ,ne diyelim Bala hoş geldin Sapanca . Senin Amatör dünya ile Profesyonel dünya arasında gidip gelmelere bizi alıştırdın. Bakalım bu sefer geldiğin yere ne zaman döneceksin.? Umarım dönüşün uzun yıllara yayılmaz.

FUTBOLUMUZ NE HALE GELDİ ( SADECE FUTBOLMU ?)

Türk futbolu içine siyaset girdikten sonra, top  gibi  oradan buraya savruldu. İşin ehli olmayan ,siyaset kartvizi cebinde olan TFF Başkanları ve kurulları en sonunda karşımıza, Süper Kupa krizini dikti. Suçlu ayağa kalk deyince, hedefe sadece TFF yi koyarsak, sadece MHK leri koyarsak  bu işin büyük resmini görme şansımız olmaz. Peki futbolumuz neden bu hale geldi? Neden olacak, ülkenin bütün dinamiklerinin içine kendi düşünsel ortaklıkları olanları getiren, bunu yaparken Liyaketi bir   kenara iten ,kendi yandaş siyasi köstümü giyenleri her yere yerleştiren ,ak siyaseti ,her yerde bize dayatmaya kalkan bu gün ki siyaseti, ön saflara koymak gerek. Belki bazı konularda Ak siyaset hedefine varır, ancak Özerk olması gereken futbolu,  bu siyaset dayatması atamalarla  dizayn edemezsiniz. Bu uğurda bırakın TFF Başkanlarını ,kurullarını ,hatta kulüp yönetimlerini kendinize yakın isimlerle donatsanız da, yapacağınız beceriksiz icraatlar, ne Türkiye’de nede Avrupa’da ,nede Dünyada kendine taraftar bulur. Futbol farklıdır, Futbolu dizayn ederek bu uğurda atacağınız adımlar topal kalır. Bazı çıkarcı kulüpler bir süre yanınızda olsa da Liyakatsız ,beceriksiz,yandaş isimlerin futbolumuza vereceği bir şey olamaz. Son olarak yaşanan Süper Kupa finalinde Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu tavrı TFF Başkanı Mehmet Ekşiye karşı alınan tavır olarak okumamak gerek. Halk Tv de  Bilgin Özberkin dediği gibi, TFF gitse ne olur gider bir başka Mehmet Ekşi gelir,siz söyleyemiyorsunuz ben söyleyeyim, asıl gitmesi gereken, Ülkeyi her alanda kötü yöneten iktidarın gitmesi gerekir .İlk adım Yerel seçimlerde atıldı.  İşte bu kadar, asıl adres belli.  Bu düzende Mehmet Ekşi gibi TFF başkanları sadece bir fikürdür.

GİTTİ İSTANBULSPOR GELDİ EYÜPSPOR

Son yıllarda Süper futbola İstanbul takımları damgasını vurdu. Gecen sezon bir proje ürünü olan Pendikspor ve İstanbulspor Süper lige çıkmıştı. Bu sezon sonu buna Eyüpsporda katıldı. İstanbulspor gitti ,  Pendikspor gider mi ,kalır mı bilemeyiz onlar gitse de bir başka İstanbul takımı Eyüpspor geldi. ArdaTuran komutasında elinde geniş bir kadro olan Eyüpspor şampiyon olmazsa süpriz olurdu. Çıktı, çıkışı  sürpriz falan değil. Bu nedenle de bu şampiyonluktan Ardanın cebine çok fazla pay koymamak gerek. Eyüpspora büyük yatırım yapam Başkan Murat Özkayaya biz daha fazla pay uzatırız. Derdimiz Eyüpsporun şampiyonluğu falan değil, Futbolda İstanbulun Süper lige en fazla takım veren il olması. Türkiye’nin en büyük metropol kenti olan İstanbullun hali hazırda Üç büyükler hariç beş takımı var. İstanbulspor ( Düştü) Pendikspor ( Düşer veya düşmez ) Kasımpaşa ,Karagümrük ( Düşme hattında ) Eyüp yeni geldi. Sonuc metropol olsanıza kadar takımı Süper ligin çekemeyeceğini görmek gerek.

ZIMBAYA RAKİP ÇIKARMI ?

Yaşar Zımba hemşerisi Hüseyin Kamadan aldığı ASKF koltuğunda bu güne kadar alışagelmiş hizmetlere imza atan Başkan olarak  bana göre, yeni yapılacak secim dede koltuğunu korur. Bu gün Erenler Belediyesine ait ait salonda, (Çoğunluk sağlanırsa ilk kongrede secim yapılırsa)  ASKF Başkanlık yarışı için yeni bir hikaye karşımızda olacak.   Türkiye’de siyasette değişim rüzgarları eserken ,bu değişim ASKF dede hissedilir mi? Kulağıma üflenen bazı bilgiler eşliğinde ,Başkan yaşar Zımbanın memleketi Akyazı’da ona karşı liste çalışmaları yapıldığını seslendirenler var.  Doğrudur veya değildir ,ancak öyle gözüküyor ki bu sefer yapılacak ASKF  seçiminde, mevcut Başkan Yaşar Zımbanın karşısına bir liste çıkabilir diyenler var. Neden olmasın ,herkes liste yapabilir, herkes Amatör futbola hizmet adına aday olabilir. Eğer farklı bir liste çıkarsa  ,mevcut Başkan  Yaşar Zınba için bu bir güç gösterme seçimi olabilir. Bakalım göreceğiz, her seçim öncesi ortaya atılan bu ve buna benzer senaryolar, bu gün( Çoğunluk sağlamaz ,kongre ikinci tura kalırsa )  secenlerin önüne böyle bir seçenek olarak çıkacak mı?

HAYAL ( FATMA KAPLAN HURRİYET )

Kocaelinin en büyük ve en popiler ilçesi İzmit  iki secimdir Başkanlık için CHP adayı Fatma Kaplan Hürriyeti tercih ediyor. İzmitli kendine iyi hizmet sunan kişiden oyunu  esirgemiyor. 31 Mart seçiminde İzmite ,Karamürsel, Derince Belediyeleri eklendi. Fatma Kaplan Hurriyet , İzmit’te  iyi bir Başkan Profili çiziyor. Onu sırtında yeşil siyah forma ile oğlunla beraber kocaelispor maçını tribünlerden izlerken, medyaya yansıyan resmini görünce, imrenerek  iç geçirdim .Neden bizim ilde veya İlçelerde bir kadın Belediye başkanımız olmasın. Bakın İzmit Belediyesine değen kadın eli, İzmiti yaşanabilir ilçeler arasına soktu. İzmit Fatma Kaplan Hürriyet eliyle büyüyor, gelişiyor, sosyal hayat İzmit’te tavan yapıyor. Ah ah, bir gün bizde Sakarya’da Kadın elinin değdiği Sosyal demokrat belediyeciliği yaşayabilecek miyiz. Benimki bu gün için bir hayal ama , gün geliyor hayaller gerçek olabiliyor. Sapanca’da genç bir delikanlı  tabuları yıktı. Hiç yoktan iyidir diyerek avunsak ta ,Sakarya Kırmızıdan daha fazla faydalanmalıydı. Sakarya Sosyal Demokrat belediyeciliğe bu kadar uzaktan bakmamalı. Sakarya Kırmızıya boyanan Türkiye’den hakkına düşenden azını aldıysa, bi zahmet Bay Ecevit Keleş ve il yönetimi aynaya bir baksınlar .

HEDEF SULTANLAR LİGİYMİŞ ( ÖMER BEKTAŞIN YALANCISIYIM )

Sakaryada  31 Mart yerel seçimleri öncesi kartlar yeniden karıldı. Siyaseten Türkiye genelinde değişimin tam olmacada, önemli ölçüde hissedildi ilimizde, Sakarya Voleybol takımı tekrar  birinci lige çıktı. Başkan Ömer Bektaşa takıldım, ehhh bu senede alıçı bulursanız ,takımı 1 lig hakkını başka bir ile pazarlarsınız diye ortaya bir laf attım. Başkan Ömer bektaş iddialı bir şekilde önüme şu notu koydu, Hedef Sultanlar ligi. Sakarya’ya Sultanlar ligi yakışır. Umarım giden BŞB Başkanı gibi gelen Başkan File üstünde esen ,smaclarını Sakarya adına vuran ellerin yanında durur. Olur mu? Olmaz ama hayal etmemede kimse karışamaz ya . Bu na rağmen bir Sakarya’yı   bayan voleybolunda Türkiye geneline taşıyan ,İdris Demir önderliğinde ,Ömer Bektaş eliyle sesimiz olan Kızlarımıza biz sahip çıkarız, şehir sahip çıkar. Başka bir ilde olsa el üstünde tutulması muhtemel kızlarımıza, file üstünde el vermeyen bu şehrin büyükleri, isterseniz yeni hizmet Dönemi file üstünden başlasın.

VAR OLUN EMİ ( VARDAYABANCI UYGULAMASI )

TFF nin istenmeyen başkanı bana göre ,hakemleri hedef alan suçlamalardan arınmak, kendini de garantiye almak adına, Varda Yabancı hakem uygulamasının kapılarını ligin bitimine doğru açtı. Ligin son haftalarında kritik olan maçlara bundan böyle Yabancı var hakemi atanacak. Gecen hafta başlayan bu uygulama sonra neler olacak ? Ne olacak yarın bu gün bu gün ki liyakatsiz yönetimler elinde şamar oğlanına dönen MHK lerin biri gidecek ,biri gelecek. Sonra ne olacak ? Sonrada yabancı hakem istemleri artacak. Siz bir kereyle bir şey olmaz der ,Vardan başlayarak Yabancı hakem uygulamasını sahneye konarken sessiz kalırsanız,   çıkarcı ,gözleri şampiyonluktan başka bir şey bilmeyen ,hesaplarını  kitaplarını kendi çıkarlarına göre uyarlayan aç gözlü kulüplerin isteği bitmez. Bu gün yaşananlar, siyasetin  her yere kendi adamlarını yerleştirme hırsı içinde olan iktidarın ,futbolu dizayn ederken yaptığı tahribatın eseridir. Bu uğurdada  kim feda edilr ,kimin üzeri çizilir, kim ler günah keçisi olur ? Hakemler. Ben son 22 yılda hırpalanan ,hep hedefte olan Hakem evi örneğini geçmişte görmedim. Neden görmedim? Geçmişte az buçukta olsa Futbolumuzu, hakemleri Futboldan anlayanlar yönetiyordu. Son TFF kararı kulüplerin gazını almak adına vizyoan konan bir oyundur.  Bu oyunun parçası olmayın, kendi hakemlerinize güvenin ,futbolu futboldan anlayan, futbolun içinden gelenlerin yönetmesine el verin. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!