Salı Sofrası Süper lig hayali yeniden filizlendi

featured

Salı Sofrası
Süper lig hayali
yeniden filizlendi
Dile kolay Sakaryaspor’un bu günkü Süper lige veda edişinin üzerinden tam onyedi yıl geçmiş. Geride kalan o yılların içinde neler var neler. Maziye dönüp o 17 yılın içine baktığımda TFF 3 lige düşüşün resmini en acımasız Yeşil Siyah yıllar olarak okurum.
Nereden nereye diyerek gelin o yılların tamamını es geçip bu günlere odaklanalım. Bugün Sakaryaspor mütevazi bütçeli kadrosuyla Kocaelispor’un ikinci yarıda tepe taklak olması sonucu onunla olan arayı kapattı ve öne geçti.
Tuncay Şanlı önderliğindeki Sakaryaspor belki iki olamaz ama üç olarak tek maç playoff avantajını cebine koyup rakibini bekleme rahatlığını Rüstemler’e taşıyabilir.
Bu gün bu avantaj Yeşil Siyah renklere büründü. Fikstür rahatlığı olmasın, bu fikstür rahatlığı içinden her şey karşımıza dikilebilir. Tedbirli olmak gerek. İlk üç mücadelesi, playoff mücadelesi ve düşme potasındaki yaşanacak sonuçlara çok dikkat etmek gerek. Tuncay Şanlı’nın ikinci Sakaryaspor döneminde ondan teknik adam olarak akıllı hamleler geliyor. Elindeki kadroya dokunuşları, şans verdikleri, o şansa yapıştıklarında formayı sırtından almayışı, hamle oyuncularını iyi etüd etmesi Tuncay Şanlı’ya artı yazıyor.
Sakaryaspor’da şampiyonluk olmasa da Süper lige çıkış hayaline sarılan Tuncay Şanlı bana göre bu hayaline çok yakın. Umarız Şanlı Tunca’yla beraber Sakaryaspor’un 17 yıla yayılan Süper lig hayali Rüstemler’e taşınır. Ne diyelim. Haydi bastır Sakarya.

YEŞİL SİYAH İMAM
Sakaryaspor, Altay maçından elde kalan renkli tribün görüntüleri içinde küçük, yeşil siyah tatangalı taraftarların yanısıra bir imam efendi dikkatimi çekti. Eeeee günümüzde moda imamlar onlar şimdi ki Türkiye’nin önderleri. Öğretmenden, Hemşire den daha fazla aylığı olan bu imam kardeşte, camilerde olmayan cemaati bulmuş, (Taraftar eşliğinde) başlamış küme düşen Altay’ı okumaya üflemeye. Altay zaten düşmüş, transfer yasağı var, alt yapı gençlerine sarılmış, bizim imam efendi Altay kümeye sloganına dualar eşliğinde önderlik ediyor.
Gülme komşuna gelir başına. Göztepe sevgisine sarılırken, Altay düşmanlığı yaratmanın kime ne faydası var. Futbolda dostluk önemlidir. Bize ne Altay’dan, bize ne Göztepe’den. Biz tüm takımlara karşı intikam beslemek yerine, iller arası sevgi yumağı örersek Sakaryaspor’a katkımız olur.
Bu tribündeki İmam kılıklı Yeşil Siyah kardeşin bize verdiği resim sayesinde bizde aldık bu konu eşliğinde dilimizin döndüğünce bir şeyler karalamaya çalıştık. Ben şahsen Altay’ın gençlerini beğendim. Göreceksiniz İzmir’in efsane takımı Altay o gençlerle gün gelecek yine küllerinden doğacak. Sakaryaspor karşısında izlediğim O Altay da ben bunları gördüm.

ARDA TURAN’A CEZA
Arda Turan’ın başı dertten kurtulmuyor. İspanya’da Barcelona ve Atletico Madrid formalarını giydiği dönemlerde (2015-2016) yıllarında Vergi kaçakçılığı suçundan İspanyol mahkemesi ona 1 yıl hapis, 633 bin EURO para cezası vermiş. El oğlu vergiyi kaçırmıyor, onlarda vergi kaçıramazsın, nerede olursan ol o vergi borcunu senden alırlar. Nitekim Arda da bu borcu kabul etmiş. İsterse etmesin. Neyse Türkiye’de de kazandığı dolarlarla başı dertte olan Arda Turan cezanın iki yıldan az olması nedeniyle hapis yatmayacak ama İspanya vergi dairesine 633 bin EURO’yu paşa paşa ödeyecek.

MEHMET DEMİRKOL’A
KULAK VERELİM
Mehmet Demirkol benim yaptığı yorumlara saygım olan bir Spor yazarı. Trabzon’daki maç sonu vahşet için herkes konuştu, herkes yazdı çizdi. Ben o bunu demiş bu onu demiş diyerek kafanızı şişirmeyeceğim. Ali Koç takımı ligden çekeriz, olmadı yabancı hakem isteriz diyerek tepkisini ortaya koyarken, maşallah Trabzon başkanı zatı muhterem maç sonu meydana gelen dünyaya bizi rezil eden görüntüleri üstü kapalı geçerek spor da olmaması gereken olaylar için taraftarına toz kondurmamış. Valla ben onu bunu bilmem Trabzon’un efsane teknik adamları Özkan Sümer ile Ahmet Suat Özyacı’nın bu yaşananlar sonrası mezarda bile huzurları kaçmıştır.
Neyse biz gelin Mehmet Demirkol’un bu yaşananlarla ilgili yorumuna hep beraber bir bakalım. Demirkol Trabzon da yaşananlarla ilgili olarak TFF yi, Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi eleştirmiş. Mehmet Büyükekşi’nin yeni Türkiye fotoğrafı olduğunu ifade etmiş. (Doğru söze ne denir) Demirkol devam ediyor, Futbolla hiç alakası olmayanların, liyakattan uzak kişilerin Türk futbolunun başında olması, bu gün yaşananların alt yapısında yer aldığı gerçeğini görmek gerek. Mehmet Demirkol eğmeden bükmeden Sokrates Youtupe kanalında yaptığı yorumda bu günün Türkiye’sinin sporda getirildiği noktayı bir güzel özetlemiş.

CENK BUNU HAKEDİYOR MU?
Beşiktaş tarihinin en kötü sezonları içinde yatıp yuvarlanıyor. Yanlış sezon başı yapılaşması, yanlış teknik adamla yola devam eden, yanlış transferler Beşiktaş’ı ligde al aşağı etti. Bu güne kadar Beşiktaş’ın başına gelenler kimin başına gelmiştir diye kendi kendime soruyorum bulamıyorum.
Son olarak Antalya yenilgisi sonrası maçtan sonra Cenk’e tribünlerde protesto vardı. Taraftar haklı mı? Maalesef futbolda dün hatırlanmaz, bu gün hatırlanır. Cenk Beşiktaş tarihinde transfer olurken kulübüne en fazla para kazandıran adamdır. Cenk iyi bir Beşiktaş’lıdır ama, dedim ya futbolda dün çabuk unutulur kötü gün kapıya dayanınca da protesto kaçınılmazdır.
Bana göre Cenk bu saatten sonra Beşiktaş’a vereceği bir şey kalmamıştır, ayrılık her iki taraf içinde iyi olur. Bu olaydan ne çıkarmak gerek? Futbolda vefa yok. Futbolda iyi olduğun zaman alkış yağmuruna tutulursun. Gün gelir takım kötüyken sende bu kötü sürecin içinde bir figürsen, hep şans bulmana karşın gol kaçırıyorsan, penaltı atamıyorsan, taraftar seni alkışladığı günleri bir kenara koyar protesto seanslarını devreye sokar. Bu gün Cenk Tosun İngiltere’den Beşiktaş’a döndüğü ikinci Beşiktaş sürecinde bunu yaşıyor. Bu durumu sadece konu başlığımız Cenk’e bakarak okumamak gerek, bu ve buna benzer örnekler maalesef bizim gibi her konuda geri kalmış ülkelerde hep tribünlere meze olur.

ATİLLA KARAOĞLAN
Atilla Karaoğlan’ın bu sene ki Hakem performansını inişli çıkışlı bir süreç olarak okumak gerek. Avrupa’da çıkışta olan, bizim bağrımızdan çıkıp FİFA rütbesine erişen Atilla Karaoğlan, bulunduğu yer itibarıyla hakem yönetimleri hep medyada Tv kanallarındaki hakem eleştirmenleri tarafından yönetim kantarına konur ve tartılır. Sezon başlangıcında benimde eleştirdiğim bir takım önerilerde bulunduğum Atilla Karaoğlan, Beşiktaş-İstanbulspor, Hatay Fenerbahçe, Kasımpaşa-Galatasaray maçlarında gösterdiği Hakem performansı ile kendine geldi diye düşünüyorum.
Özellikle yedi gollü Kasımpaşa-Galatasaray maçında verdiği penaltı, direkt gösterdiği kırmızı kart ile, Var’a gitmeden kendi verdiği kararla ön palana çıkması (daha önce ki bir çok maçta bu özgüveni onda görememiştim) sergilediği hakem performansı onun adına Hakemlikte atılan ileri bir adımdır. Umarım bu yükseliş FİFA hakemliğinde de onu bulunduğu yerin üstüne taşır.
Halil Umut Meler’den sonra, hem Türkiye de hem FİFA da hakemlikte ikinci adam olmak kolay değil.

ERENLER’DE RAMAZAN ŞENLİĞİ
Sönük Ramazan akşamları mutfakları yangın yerine çeviren ekonomik çıkmaz altında kaldığımız şu günlerde, Süper Amatör küme playoff, Cumartesi günleri gündüz başlayıp iftar sonrasına taşınan heyecanına kaptırdık kendimizi. Futbol olmasa bile, hedef heyecanı içinde Bala çıkmak olunca, Erenler de Cumartesi günleri Süper şölen yaşanıyor.
Süper Playoff’ta iki hafta geride kaldı. Ferizlispor fikstürde kolay gibi gözüken Serdivan ve Pamukova maçlarını kazanarak ikide iki yaptı. Bundan sonra önünde kalan maçların zorluk derecesi oynadıklarından daha fazla gibi duruyor. Arifiye Akyazı beraberliğinden sonra kadro kalitesi bayağı iyi olan Yeşilyurt’u yenerek, ortaya önemli bir iddia koydu. Yola Ferizli yenilgisiyle çıkan Serdivanspor bu sene bayağı para harcayan As Akyazıspor’u yenerek playoff’un fitilini ateşledi. As Akyazı bu yenilginin açtığı yarayı kapatamazsa, büyük hayal kırıklığı yaşar.
Sakarya Çarkspor iki farklı öne geçtiği maçta Kazımpaşa Birlik’e yakalanarak olası yukarılara tırmanma şansını bir kenara itti. Kazımpaşa Birlik Yeşilyurt’tan sonra Sakarya Çark’la da berabere kalarak beraberlikler takımı olarak ünlendi.
Süper Playoff’ta iki haftanın resmine kısaca bakalım ve üçüncü haftaya odaklanalım. Ferizli ikide iki yaptı, üç yapar mı? Göreceğiz. Arifiye, As Akyazı ve Yeşilyurt maçlarından dört puan çıkardı. Bana göre Arifiye’nin takımdaşlık görüntüsü bir çok takımda yok. Serdivan, As Akyazı’yı yendi bundan sonra bu işte bende varım demesi için bu galibiyetin üstüne yeni üç puanlar yüklemesi gerekecek. Pamukova, Yeşilyurt, As Akyazıspor hayal kırıklığı pistindeler. Sakarya Çark mı? İki beraberlikle yine de bir umut peşindeler. Umudun yükselişe geçmesi için kazanmaları gerekecek. Bakın iki beraberlik alsalarda, kazanan Serdivan üç puanla hemen yukarılara tırmandı. Demek ki kısa mesafeli maçlarda üç puanlık oynayacaksınız. Bir puanlık oyunlar yolun başında her kim olursa olsun, o takımı geride bırakır. Daha takımların oynayacağı beşer maç daha var. Bu da 15 puana tekamül eder. Bu puan pastasından bakalım kim ne kadar nasiplenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!