Salı Sofrası
Transfer tahtası açıldı ( Eh gözümüz aydın olsun)
Sakaryasporun başını ağrıtan ,Enes Zengin ve ekibinin önünde duran, geçmiş yönetimlerin yanlış transfer politikalarının sıkboğaz ettiği, Yeşil Siyah ekipin elini kolunu bağlayan transfer yasağı en nihayet kalktı. FİFA nın transfer yasağı torbasında ne var ne yok, Enes Zengin ve yönetimi tarafından halledildi ve Rüstemlere yeni bir yeşil siyah hava hakim oldu. Ben Iğdır maçının sonucundan bağımsız olarak bu konuyu manşete taşıdım. Enes Zengin yönetimi kutlarım. Duydum ki, Belediye desteğinden bağımsız onlarda taşın altına ellerini koymuşlar. Bu süreçte tabi birde BŞB Başkanı Yusuf Alemdarında Enes Zengin ve yönetime bu süreçte el verdiği gerçeğini de bir kenara itmek olmaz. Sonuçta yaklaşık 80 Milyonluk geçmişin mirası ağır bir yük bertaraf edilip, Sakaryasporun ikinci transfer döneminde önü açıldı.Umarım biz bundan böyle Transfer yasaklarınla uğraşmadan önümüze bakarız.
NOt Bu arada transfer yasağının kalkmasının ardından Ben buradayım ,Siyah için Yeşil ol Sakaryaspora yardım kampanyası şehir turuna çıktı. En küçük rakam 54 tl olarak ( Sakaryanının Plakası ) eşliğinde sahne alan yardım kampanyası bakalım ne kadar itibar görecek. ? Bu konuyu önümüzdeki haftalar daha dedaylı olarak Salı Sofrasında işleyeceğim için bu gün bu kadarla sınırlı tutuyorum. Diyeceğim o yönetimin attığı olumlu adımlar bazı yardım fonlarını da devreye sokmuş gözüküyor. Haftaya görüşelim.
BU HAFTA RÜSTEMLERDE YENİ KONUKLAR OLACAK
Sakaryaspor yönetimi transfer tahtasının açılmasının ardından ,gecen haftadan başlayarak mevcut Yeşil Siyahlı kadroya düşündüğü oyunculardan bir kaçını bu hafta içinde Rüstemlerde ağırlayacak. Sportif Trektör Metin Çerlik,Sakaryasporun sokağa atacağı para yok, biz listemizde olan oyuncularla, bizim belirlediğimiz noktalarda buluşursak anlaşırız,aksi takdirde listemiz kabarık, herkesin bir alternatifi var diyen Metin Çerlike katılıyorum, iş olsun diye transfer yapılmaz, iş olsun diye yapılan transferlere ,göz boyamaya müsait transferlere ederinden fazla para ödenmez. Yönetimin bu konuda ki tutumuna buradan el vermek isterim. Bakalım bu hafta Rüstemlerde neler olacak. Bu arada Arif Kocaman Sakaryasporun Kayseriden aldığı eski futbolcusunun ilk resmi transfer olduğunu buraya not edip bu konunun üstünü örtüp Rüstemlerden gelecek haberlere kilitlenelim.
YAPILAŞMA
Sakaryaspor yönetimi transfer yasağını kaldırıp, takıma yeni takviyeler için mesai üretirken ben bu konunun çok fazla dışında olmayan, gelecek sezonu da kapsayan yeni bir yapılaşma senaryosunu Rüstemlere postalamak istiyorum. Enes Zengin ve ekibi Rüstemlerde yeni yönetim olarak göreve başlarken, ilk olarak üç ana başlığı Spor kamuoyu ile buluşturmuştu. Tesbit ,Teşhis ve Tedavi. Bana göre o günlerde söyledim bu günde söylüyorum,çok önemli üç ana başlık. Bu ana başlıklardan yola çıkarak onların doğru adımlar atacağını düşünüyorum. Enes Zengin ve ekipine bu aşamada önlerine yeni Yapılaşmayı koymak isterim. Transfer tahtası açılır veya açılmaz ,ben işin orasında burasında değilim de açılaçağını düşünerek bu konuda şu düşüncemi Rüstemlerin kapısından içeri göndermek isterim. Yeni yapılaşma yapılırken Teknik adam konusu yaz boz tahtasına çevrilmesin( Teknika dam konusunda istikrar öneriyorum) Geçmiş yönetimler bu konuda çok ciddi teknik adam yanlışları ,yanlış transferler yaptılar ki, bu gün içinden çıkılması zor süreci Sakaryasporun önüne ,gelecek yönetimlere miras olarak bıraktılar. Devre arasında alınacak oyuncular yerli olsun ,yabancı olsun ,bu oyuncuların önümüzdeki sezonki yapılaşmanında içinde olmasına özen gösterilmeli. Sakaryasporun hedefine uygun oyuncular alınılmalı ( Bu konuda Sportif Trektör Metin Çerlike güvenim tam ) Sakaryaspor bu gün için yukarıları falan düşünmeden ,bu gün bulunduğu yerde kalıp önümüzdeki sezon Teknik adam, futbolcu yapılaşması konusunda tutarlı bir Yeşil Siyah tavır takınmalı. Bunun için son beş yılda Sakaryasporda görev yapan yönetimler o kadar çok hatalar yaptılar ki, o hataları bir çantada toplayıp ,hataların karşısına doğru yeşil siyah adımlar atılabilir. Doğrulardan da ,yanlışlardan da faydalanmak yönetimsel bir beceri içerir. Bakalım Enes Zengin ve ekibi ile sakaryaspor futbol gemisi nerelere koşacak ? Ben bu konuda İyi şeyler olacak diye düşünmek istiyorum.
STADIMA DOKUNMA ( SAPANCASTADI KURTKÖYEMİ TAŞINACAK? )
Türkiye’de bu güne kadar nelere dokunulmadı ki, Sapanca Atatürk stadına dokunulmasın. Sapancalı Spor yazarı Ada Postası Spor müdürü Mesut Cayır yazmış, Stadıma dokunma .Dokunulacak mı ? Dokunulacaksa karşılığında ne olacak? Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin de gündeme taşımış. Ne Demiş Arda Şahin, Sapanca hastanesinin hizmet alanın genişlemesi için bu proje yaşama geçebilir demiş .BŞB Başkanı Yusuf Alemdarda bu konuda kendilerinin de böyle bir düşünce taşıdıklarını belirterek bu görüşe testek vermiş. Görülen o ki bu konuda çalışmaların yakın bir gelecekte devreye girme ihtimali kuvvetle muhtemel. . Bu gün artık şehir merkezlerinde kalan stadlar ,şehir dışına taşınıyor. Karasu Atatürk İlce stadıda Yenimahalle’ye taşınıyor. Sapanca için düşünülen ,sağlıkta daha iyi hizmet verilmesi adına , stadın hemen yanında olan Sapanca Hastanesinin hizmet alanının genişlemesi iyi bir projedir. Kalan kısmının millet bahçesi yapılması beni pek fazla bağlamıyor. İnsanların alışkın olduğu ,içinde bir tarih yatan stadların randa dönüşmeden ,toplum yararına farklı hizmetler için proje üretilmesine benim itirazım olmaz. Unutmayın Atatürk şehir stadı da şehrin dışına çıkartıldı. Bu sadece Sapanca’ya özgü bir şey değil. Aslonan toplum yararına hizmet için üretilen projeler bu uğurda karşımıza dikilsin. Kurtköy’e gitmek biraz zor olsa da ,iyi hizmet için buna katlanırız. Zaten son 23 yılda nelere katlanmıyoruz ki. NOT Belcika da yaşayan oradan yazan cizen Yusuf Cınal bu konuya not düştü. Hastane lazım, Sağlık için gerekli. Ya spor, insan sağlığı için spor lazım değil mi. Bu nedenle spor yapılacak alanlar şehrin içinde olsa da oralara gitmek kolay olmalı. Stadlar yapılaşırken bunlar dikkate alınmalı. Avrupa tüm stadlar bu doğrultuda inşa edilirken,biz zamanla şehir merkezinde kalan spor tesislerini dışarıya taşımaya mazeret üretiyoruz. Bu da bu konuda bir başka gerçek. Cınala konuya katılımı için teşekkür ederim.
KULUPE BENİM DEĞİL ATATÜRKÜN RESMİNİ ASIN
Fenerbahce Başkanı Sadettin Saranın sosyal medyada karşımıza çıkan bir haberi beni derinden etkiledi. Sadettin Saran kulup personeline talimat verirken demiş ki ,Kulübe benim değil Musatafa Kemal Atatürk’ün resimlerini asın. Neden böyle demiş? Bizler gelip geçiciyiz ,Mustafa Kemal Atatürk bu vatan için kalıcıdır. Ben bu Fenerbahçe’nin bu duruşunu seviyorum. Fenerbahçe bir Cumhuriyet, Fenerbahce Atatürkcü, Cumhuriyetçi duruşu ile Türkiye’de Cumhuriyetin kalesidir. Azizi Yıldırım geçmişte ne demişti ? Ben Laikim, ben Cumhuriyetçiyim, ben Atatürkçüyüm. Dedim ya ben bir Beşiktaşlı olarak Fenerbahçe kulupünün bu duruşu önünde saygıyla eğilirken, keşke bende Fenerbahçeli olabilseydim diyerek iç geçirmiyor değilim. Süleyman sabadan sonra değerlerinden uzaklaşan Beşiktaş’taki Başkanların duruşu benim Atatürkçü siyah beyaz aşkımla örtüşmüyor. Bu süreçte siyah beyaz tribünler Beşktaş aşkımı ayakta tutuyor. İyiki taraftarımız var.
HENDEK ANTALYA HAVASI ALIP DÖNDÜ
Hendekspor Bal liginde son yıllarda Sakarya’nın önde gelen futbol evi. TFF 3 gördükten sonra bu lige dönüş sevdası Hendeksporun futbol evinin futbol bacasından Mavi Beyaz umut olarak her yıl santraya taşınır oldu. Bu sezonda Serdar Ergelenden sonra takımın başına gelen ,gecen yıl Galata ile Bal şampiyonluğu yaşayan Turan Sofuoğlu önderliğinde ,sezon başı uyuşukluğunu üzerinden atıp ,yine üst sıralara yaklaşan bir Hendekspor çıktı karşımıza. Bu gün için Sakaryalı rakiplerine göre ekonomik olarak çevresinden ,her konuda önemli testek alan Hendekspor, Sakaryalı rakipleri evde kalırken ikinci yarı hazırlık sürecini Antalya’ya taşıması size ne anlatıyor.? İşte bu Hendekspor ikinci yarıya ,zirveye çok fazla uzaktan bakmayarak ,yukarıya koşmanın hazırlık sürecini Antalya’da tamamladı ve evine döndü. İyi çalıştı,hazırlık maçlarında gösterilen güç gösterileri beni ilgilendirmiyor, ben bakarım ikinci yarı Santraya konulacak top Hendeksporu ne kadar sevecek, ilk yarıda çok berabere kalmanın faturasını zirveden 8 puan geride kalarak ödeyen Hendekspor bakalım bu kaybettiği puanları telafi edip zirveye nasıl yaklaşacak?. Şimdilik Turan Sofuoğlu ile beraber etrafa olumlu sinerji yayan bir Hendeksporu meraklı gözlerle takip ediyoruz. Umarım Hendekspor için ikinci yarı ilk yarıdan daha güzel olur. Umarım Hendeksporu yeniden TFF 3 ligte görürüz. Hendekspor bu gün ki yapısıyla bu ligi kaldıracak ekonomik potan siye sahip.
NOT Hendekspor Antalya kampının son günlerinde oynadığı iki hazırlık maçında Akran Gemliksporu 3-2,Sivasgücünüde 4-2 yenerek bu maçlarda gösterdiği performansla teknik heyetin yüzünü güldürdüğü, Antalya kampı notları arasında yer aldı.
YAŞARKEN ANILMAK DAHA LEZZET YÜKLÜDÜR ( İZZET SAĞIR OĞLU ANILMIŞ )
Mustafa Aldemirle başlayan ,Sakarya hakemliğine katkı ve hizmet yüklemiş kişileri yaşarken vede yaşama veda ettikten sonra anılmak adına düzenlenen organizasyonlar, anılan kişilere ,yakınlarına hoş anlar yaşatır. hakem evinin büyükleri son olarak kısa süre önce genç sayılabilecek yaşta aramızdan ayrılan İzzet sağıroğlu için, Serdivan Spor salonunda bir spor etkinliği düzenlemiş. Yeni Başkan Ahmet Öztürk’te ,eski Başkan Mustafa Aldemirin bıraktığı yerden bu tür organizasyonlara devam etmesi gönül okşar. Yeni Başkana anımsatmak isterim, bu tür organizasyonları kişiler ölmeden önce ,sağlığında yapılırsa daha şık düşer diye düşünüyorum.( Mesela ben bu onuru yaşadım) Bu gün Sakarya’da Erdoğan çamlıyurt, Reşit Çeker, Ahmet Bayram Gürşen, Cevdet Güngör, Mehmet Ömez geçmişte hakem evine hizmet etmiş, duayen rütbeli hakemlerdir. İster senin bir dahaki etkinlik için bu isimlerden birini seçin. Ölenlerden isim istiyorsanız onu da vereyim, Şinasi Yıldız, Turgut Camgöz, Zeki Konak ,İlhan Okyar ,Burhan Uslu için bu tür etkinlikler bildiğim kadarıyla düzenlenmedi. Pardon Mustafa Aldemir ve ekip, Zeki Konak ile Burhan Uslunun evlerine giderek eşlerine nazik bir ziyarette bulunup gönül almışlardı. Onlara göre yeni kuşak içinde yer alan İsmail Demirtaş ,Önder olcar, A. KerimKoşar gibi isimlerde bu konuda bir kenara not edilebilirler. Son olarak düzenlenen etkinliğin santrasını eşi adına duygu dolu anlar eşliğinde yapan Ayla Sağıroğlu’na ,kızı Buğra Asıl Sağıroğlu’na bir kez daha benim sofradan baş sağlığı dileğimi iletiyorum.
