2026 Adapazarı İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Kültür&Sanat
  3. Tarihi Çark ve Yel Değirmeni’nde restore çalışmaları başladı

Tarihi Çark ve Yel Değirmeni’nde restore çalışmaları başladı

featured
0
Paylaş

Tarihi Çark ve Yel Değirmeni’nde restore çalışmaları başladı

Büyükşehir Belediyesi, Aziz Duran Parkı’nda bulunan Yel Değirmeni ve Sakarya’nın simgesi olan Tarihi Çark için kapsamlı bir restorasyon başlattı. Yıllar içerisinde ahşap yapısında deformasyon oluşan yapılar aslına uygun yenilenerek estetik bir görünüme kavuşturulacak.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve kültürel yapılarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hızla devam ediyor.

 

Tarihi yapılar yepyeni yüzüyle

Çalışmalar kapsamında Aziz Duran Parkı’nda bulunan Yel Değirmeni ve şehrin önemli simgelerinden biri olan Tarihi Çark’ın yenilenmesi için restorasyon çalışması başlatıldı.

 

Yıllar içerisinde ahşap yapısında deformasyon meydana gelen yapılar aslına uygun bir şekilde yenilenerek estetik bir görünüme kavuşturulacak.

 

Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ederek fotoğraf çekildiği, şehrin hatıralarını yaşatan ve yıllardır aynı noktada yer alan Tarihi Çark’ın etrafı güvenlik önlemi alınarak çevrildi.

 

Eskiyen ahşap taşıyıcılar sökülüyor

Herkesin ilgi odağı olan, çarkın hemen yanında bulunan Yel Değirmeni için de düğmeye basıldı. Hassas bir şekilde yürütülen restorasyon çalışmalarında, eskiyen ahşap taşıyıcılar sökülüyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, uzun yıllardır bakım görmeyen Tarihi Çark’ı ve Yel Değirmeni’nde risk oluşturan ana taşıyıcı bölümleri dahil olmak üzere tüm bölümleri yeniden ele alacak.

 

Kısa sürede tamamlanacak

Ayrıca Tarihi Çark’ta suyu kuleye aktaran mekanizma ve su kulesindeki ahşap seyir terası için restorasyon yapılacak. Çalışma kısa sürede tamamlanarak iki nokta da yeniden vatandaşın ziyaretine açılacak.

Tarihi Çark ve Yel Değirmeni’nde restore çalışmaları başladı
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!