Yeni Parti Sakarya’da Yaklaşık 9.400 Üyesiyle Genel Başkanlık Ön Seçimine Hazır

featured

Yeni Parti’de 8 Kasım 2026 Pazar günü yapılacak Genel Başkanlık Ön Seçimi için Sakarya’daki hazırlıklarımızı tamamladık.

Sakarya’nın 16 ilçesinde kurulacak sandıklarda yaklaşık 9.400 üyemiz oy kullanacak. Oy verme işlemi 08.00–19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Genel Başkanımızın tek aday olarak katıldığı bu ön seçim, yalnızca bir seçim süreci değil; üyelerimizin iradesini doğrudan ortaya koyacağı, Genel Başkanımıza duydukları güveni ve desteği göstereceği önemli bir buluşma niteliği taşıyor.

 

Bu ön seçimi önemli kılan özelliklerden biri de genel başkanlık tercihinin yalnızca delegelerin değil, partinin tüm üyelerinin doğrudan katılımıyla belirlenmesidir. Türkiye’de siyasi partilerde genel başkanlık seçimleri ağırlıklı olarak delege sistemi üzerinden yürütülürken Yeni Parti, üyelerin söz ve karar sahibi olduğu farklı bir örgütlenme modelini hayata geçiriyor. Bu yönüyle 8 Kasım ön seçimi, parti içi demokrasinin güçlendirilmesi ve siyasette üyelerin iradesinin doğrudan karşılık bulması açısından önemli bir adım niteliği taşıyor.

 

Biz de Sakarya örgütü olarak her üyemizin bu demokratik sürecin parçası olmasını önemsiyoruz. Yarın 16 ilçemizde kurulacak sandıklarda üyelerimizin yoğun katılımıyla örgütümüzün birlikteliğini ve değişim iradesini hep birlikte ortaya koyacağımıza inanıyoruz.

 

Tüm üyelerimizi demokratik haklarını kullanmak üzere sandık başına davet ediyoruz.

 

Yeni Parti Sakarya İl Başkanlığı

Yeni Parti Sakarya’da Yaklaşık 9.400 Üyesiyle Genel Başkanlık Ön Seçimine Hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!