Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı

featured

Yeşilay Sakarya Şubesi,  Yeşilay, çadırıyla, miniklere boyama atölyesi, bağımlılık fotoğraf galerisi ve armağanlarıyla diğer atölyelerle katıldığı Sapanca Bilim Şenliği’ne renk kattı.

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve personelleri tarafından TÜBİTAK 4007 kapsamında Kırkpınar Fuar Alanı’nda organize 6-7-8 Ekim boyunca sürecek Sapanca Bilim Şenliği açılış gününde Yeşilay, çadırıyla, miniklere boyama atölyesi, bağımlılık fotoğraf galerisi ve armağanlarıyla diğer atölyelerle birlikte okullarımızı alanda karşıladı.

Yeşilay’ın yapılandırılmış önleyici hizmet eğitim ve saha faaliyetleriyle okul öncesinden başlamak üzere tüm yaş gruplarına sağladığı ücretsiz hizmetleri bu sefer Sapanca Kırkpınar’daki fuar alanına açtığı çadırla ilk, orta ve lise düzeyindeki çocuklara ulaştırdı. Fuar alanını gezen öğrenciler alandaki bilimsel ve teknolojik farkındalıklarını arttırdığı gezisinin son durağında Yeşilay çadırına gelerek bilgilendirici dokümanlar, çeşitli armağanlar ve minikleri sevindiren boyama kitabı atölyesiyle mutlu ayrıldılar.

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur. Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 95 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Türkiye genelinde ve KKTC’de toplam 105 yerde, bağımlı bireyler ile yakınlarına ücretsiz psikososyal hizmet desteği sağlamaktadır. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti de bulunmaktadır. Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahiptir.

Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı Yeşilay Bilim Şenliği’nde öğrencileri yalnız bırakmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!