• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Adapazarı


Yeşilay’dan KOAH Hastalarına moral ziyareti

featured

Yeşilay Sakarya Şubesi, 16 Kasım Dünya KOAH Günü vesilesiyle İl Sağlık Müdürlüğü ile beraber Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde KOAH hastalarına yönelik gönüllüleriyle moral ziyaretinde bulundu.

Tüm dünyada en ölümcül üçüncü hastalık olarak bilinen Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’nın (KOAH) yaygınlığı giderek artıyor. KOAH’ın en önemli ve sık görülme nedeni ise aktif olarak sigara içicisi olmak ya da pasif olarak dumana maruz kalmak olarak biliniyor. Önleyici ve tedavi edici hizmetleriyle bunun önüne geçmeyi amaçlayan Yeşilay, bu özel günde anlamlı bir ziyarette bulundu.

Hastane Başhekimini ziyaret eden Yeşilay ve Sağlık Müdürlüğü ekibi, Göğüs Hastalıkları Bölümü önünde stand açarak tütünün zararları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, zararlı alışkanlıklarını bırakmak isteyen kişilere, ALO 115 numarasından kolayca randevu alabilecekleri ücretsiz psikolojik rehabilitasyon ve sosyal hizmeti verdiği YEDAM’a yönlendirerek sağlıklı bir yaşamın yollarını gösterdi. Sonrasında üniversite ve liseli gençlerden oluşan ekiple KOAH hastaları ziyaret ederek hem mücadele öykülerini dinlediler hem de hastalığa dair çarpıcı gerçekleri fark etme şansı buldular. Moral ziyaretinin yanı sıra stand faaliyetiyle program devam ettirildi.

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 95 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Türkiye genelinde ve KKTC’de toplam 105 yerde, bağımlı bireyler ile yakınlarına ücretsiz psikososyal hizmet desteği sağlamaktadır. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti de bulunmaktadır.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahiptir.

Yeşilay’dan KOAH Hastalarına moral ziyareti Yeşilay’dan KOAH Hastalarına moral ziyareti Yeşilay’dan KOAH Hastalarına moral ziyareti Yeşilay’dan KOAH Hastalarına moral ziyareti Yeşilay’dan KOAH Hastalarına moral ziyareti Yeşilay’dan KOAH Hastalarına moral ziyareti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!