Yusuf Alemdar müjdeyi yerinden paylaştı:
“Yeni yurt projesinde yer tesliminin ardından çalışmalar başlayacak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Kardan ile Serdivan Kampüs Yerleşkesi civarında müjdesi verilen 1600 kişilik öğrenci yurdunun proje sahasında incelemeler yaptı. Başkan Alemdar, “Kapasitesi ihtiyaç halinde 2500 kişiye kadar çıkartılabilecek Türkiye’de örnek bir yurt çalışması olacak. Kampüse çok yakın bir konumda yer alacak projenin ihalesi yapıldı, yer tesliminin ardından çalışmalar başlayacak. Aynı zamanda yurt projesi gençlere sportif, kültürel ve sosyal yaşam alanı da sunacak. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a şehrimize gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ediyorum” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversiteler kampüsüne yakın konumda inşa edilecek yeni yurt yatırımın proje alanında incelemelerde bulundu.
AK Parti Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Kardan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’un yer aldığı incelemede Genel Sekreter Yardımcıları Aslan Yılmaz ile Dr. İlhan Yılmaz da hazır bulundu.
64 dönüm alan üzerinde incelemelerde bulunan heyet, gençlere en iyi imkanları sunacak, sportif ve sosyal alan itibarıyla zengin bir proje için fikir alışverişi yaptı.
İhale tamam, yer teslimi yapılacak
Başkan Alemdar, mimarisi ile gençlere en üst seviyede hitap eden proje için yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve sözleşmenin imzalanması sonrasında yer teslimi yapılarak çalışmaların başlayacağını açıkladı.
“Türkiye’ye örnek bir proje olacak”
Yurdun yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi için gereken tüm adımları attıklarını belirten Alemdar, “Sakarya’da hayata geçirdiğimiz gençlik projeleriyle şehrimiz gençlerine yepyeni bir dönem sunma arzusundayız. Ulaşımda, sosyal hayatta, eğitimde, sporda ve hayatın her alanında gençlerimize verdiğimiz sözleri birer birer hayata geçiriyoruz. Bugün de kıymetli milletvekilimiz, genel müdürümüz ve genel müdür yardımcımızla Sakarya’da üniversite öğrencileri için büyük önem arz eden 1600 kişilik öğrenci yurdu proje alanında incelemelerde bulunduk. Mimarisi, olanakları, kullanım alanları, sportif ve kültürel donatı alanlarıyla Türkiye’de örnek bir proje olacağına inanıyoruz. Şimdiden Sakarya’mıza tüm gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Hep birlikte daha güzel yarınlara
Başkan Alemdar, Sakarya’ya kazandırılacak bu dev yatırımın öğrencilerin yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirileceğini paylaşarak, “Üniversiteler kampüsüne çok yakın bir konumda olacak proje için Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’a, TBMM KEFEK Başkanımız Çiğdem Erdoğan’a,
milletvekillerimize, il başkanlarımıza, bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte nice yatırım ve eseri şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Şehrimize hayırlı olsun
AK Parti Milletvekili Ertuğrul Kocacık ise, “Sakarya’mıza yatırımlar kazandırmak için birlik halinde, büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bugün de yurt yapılacak proje sahamızı kıymetli genel müdürüm, genel müdür yardımcım ve arkadaşlarımızla ziyaret ettik. En kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması için takipçi olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Yeni yurt projesinin detayları
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Serdivan’da hayata geçirilecek yurt projesi 1600 kişi kapasiteye sahip olacak. 5 bloktan oluşacak proje de ayrıca 2 sosyal tesis bulunacak. Yaklaşık 64 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek yatırımın içerisinde öğrenci odaları, etüt odaları, atölyeler, mutfak, yemekhane, konferans salonu, faaliyet odası, idari bölümler yer alacak.
Projenin yer tesliminden sonra başlayıp süratle tamamlanması planlanıyor.