Ayakta Alkışlandılar…

featured

Sakarya Musiki Derneğince, Arifiye Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen konser, muhteşem görüntülere sahne oldu…

İlimizin en köklü kurumlarından olan ve yarım asırdır varlığını sürdüren Sakarya Musiki Cemiyeti’nin Cumhuriyetimizin 100 yılı dolayısıyla Arifiye Belediyesi’nin katkılarıyla Arifiye Seyfettin Kubilay Kültür Merkezi’nde düzenlediği konser, muhteşem görüntülere sahne oldu. Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun eşi Sevgi Karakullukçu, Belediye Başkan Yardımcısı Lütfü Tansı, Kültür ve Soyal İşler Müdürü Ömer Faruk Safitürk ve Arifiye Basın Halkla İlişkiler Müdürü Fahrettin İçöz’ün katılımcıları arasında olduğu gecenin sunumunu Ayşe Uğurlu Binici yaptı.

“YURTTA BARIŞ DÜNYA’DA BARIŞ”

Cumhuriyetimizin 100 .Yılı’nın büyük bir coşkuyla kutlandığı gecede, ayrıca Filistin ve İsrail halkları için en iyi seçeneğin barış olduğunun altı çizildi. Filistin’de masum insanların ölmemesi, savaşın bir an önce durmasının, bölgeye ve dünyaya barışın hakim olmasının beklendiği ifade edilerek, Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünya’da Barış “ sözünün bir kez daha ne kadar büyük bir anlam taşıdığı vurgusu yapıldı.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Şef Volkan Dirin yönetimindeki Sakarya Musiki Derneği Korosu iki bölümden oluşan repertuvarının ilk bölümünde Türk Sanat Müziği’nin sevilen seçkin eserleri seslendirildi. İkinci bölümde ise Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserlere yer verildi. Muhteşem bir coşkunun yaşandığı gecede, Emine Demir Arslan, Ahmet Melik Fettahoğlu, Mete Ertam, Birsen Eryılmaz, Ayşe Uğurlu Binici ve Mehmet Arslan seslendirdikleri solo eserlerle büyük alkış aldı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyetimizin 100. Yılının büyük bir coşkuyla kutlandığı gecenin sonunda söylenen İzmir Marşı’na, salonu dolduran bütün izleyenler katıldı. İzleyenlerin tezahüratları arasında, İzmir Marşı tekrar okundu. Sakarya Musiki Derneği Korosu Arifiyeli musikişinas seyircileri tarafından ayakta alkışlandı. Arifiye Belediye Başkan Yardımcısı Lütfü Tansı, Sakarya Musiki Derneği şefi Volkan Dirin’e çiçek takdim ederek “Başta Şef Volkan Dirin olmak üzere Sakarya Musiki Derneği’ne teşekkür ediyorum. Onları en kısa sürede Arifiye’de tekrar misafir etmek istiyoruz.” dedi. Sakarya Musiki Derneği Başkanı Adil Özdemir “ Bize bu anlamlı geceyi yaşatan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullkçu ve Başkan yardımcısı Lütfü Tansı’yla birlikte, koristimiz Arifiyeli emekli öğretmen Havva Özehelvacı’ya emeği için teşekkür ediyorum” dedi. Sezgin ERGİN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!