• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Adapazarı


Büyükşehir’den okullarda diş sağlığı taraması

featured

Büyükşehir’den okullarda diş sağlığı taraması

Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ kapsamında belirlenen okullarda diş taraması gerçekleştirdi. Anasınıfı ve 1.sınıf öğrencilerine yapılan tarama kapsamında minikler muayene olurken Bakanlığın hazırladığı videoyu izlediler.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 21-27 Kasım ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ kapsamında belirlenen okullarda diş taraması gerçekleştirildi. Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan birçok okulda anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen diş taramasında alanında uzman diş hekimi ve hemşire, okullara giderek öğrencileri muayene ettiler. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitici videoları izleyen minikler, diş hekiminden ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler aldılar.

 

Sağlıklı nesiller

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından Büyükşehir olarak önemli projelerde yer alıyoruz. Ekiplerimiz, ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ kapsamında düzenlediğimiz sağlık taramalarına Adapazarı Murtaza Erdoğan İlkokulu’nda devam etti. Birinci sınıf öğrencilerine sağlıklı diş taraması yapan diş hekimimiz, minik öğrencilerin korkularını yenmesine de katkıda oldu. Yapılan çalışmalarımız artarak devam edecek. 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri gününü de kutluyoruz” denildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!