Büyükşehir’den Yanık Mahallesi’nin su sorununa dördüncü sondaj ile çözüm

featured

Büyükşehir’den Yanık Mahallesi’nin su sorununa dördüncü sondaj ile çözüm

Büyükşehir Belediyesi, su sorunu yaşayan bölgelerin sorunlarına yeni yer altı su kaynakları ile çözüm olmaya devam ediyor. Sapanca Yanık Mahallesi’nde başlatılan sondaj çalışmaları ile bölge yeni içme suyu kaynağına kavuşacak.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sapanca ilçesinde başlattığı sondaj çalışmaları kapsamında su sorunu yaşayan Yanık Mahallesi’ne çözüm olmak için dördüncü içme suyu kaynağını kazandıracak. Çalışmaları devam eden sondaj projesinin yakın zamanda tamamlanması hedefleniyor. Elde edilen su, son teknolojik imkanlara sahip laboratuvarda gerekli tüm incelemeleri yapılıktan sonra vatandaşların kullanımına sunulacak. Daha önce açılan 3 adet su kaynağı ise sağlıklı bir şekilde vatandaşların musluklarına ulaştırıldı. Proje alanını ziyaret eden mahalle muhtarları ise çözüm odaklı çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkürlerini ilettiler.

 

Dördüncü sondaj da kısa sürede tamamlanacak

Kurum tarafından yapılan açıklamada ise, “ Yanık bölgemizde özellikle yaz aylarında su sıkıntısı yaşanıyor. Sakarya’nın tüm noktalarında olduğu gibi Yanık Mahallesi’nde de çözüm odaklı çalışmalarımızı hızla başlattık. Daha önce keşfettiğimiz 3 adet içme suyu kaynağına ek olarak dördüncü içme suyu kaynağını da en kısa zamanda hizmete alacağız. Vatandaşlarımız için projemizin hayırla sonuçlanmasını temenni ediyoruz” ifadelerinde bulunuldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!