• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Adapazarı


Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu

featured

Kültür ve Doğa Turizmi denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi, düzenledikleri tur ve organizasyonlar ile müşterilerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

5 Gece 6 Gün süren dopdolu Kültür ve Doğa Turizmi’nin keyfini yaşayan Karakadılar müşterileri, tarihi turistik yerleri dolaşarak bol bol fotoğraflar çektiler ve beraberinde çok güzel anılar biriktirdiler. Bununla beraber fırsat buldukça fotoğraf çekilmenin yanı sıra toplu video görüntüleri de çekerek bu mutlu ve eğlenceli anlarını sevdikleriyle paylaştılar.

 Anlatılmaz yaşanır türü

Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi yolcularının 1. Günü sırasıyla, Tarsus; Yedi Uyurlar Mağarası, Bilal Habeşi Mescidi,Tarsus Şelalesi, Nusret Mayın Gemisi, Adana; Taşköprü, Sabancı Camii, Antakya; Habibi Nechar Camii, Katolik Kilisesi, Harbiye Şelalesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi olarak yer aldı.

5 Gece 6 Gün süren GAP turunda 1. Gün  ayrıntılı olarak ilk durak Tarsus oldu. Tarsus Şelale Mevkisinde kahvaltı molasının ardından Nusret Mayın gemisi ve Kur’an-ı Kerim’de Kehf Süresinde geçen ve Yedi Uyurların Mağarası olduğuna inanılan Ashabı Kefh Mağarası ziyareti gerçekleştirildi.  Daha sonra Seyhan Nehrinin bereketli sularıyla beslenen Adana’ya hareket edildi. Burada Büyük Saat Kulesi, Ramazan oğlu Konağı (Panoramik), Seyhan Nehri üzerine kurulmuş olan Meşhur Taşköprü ve Sabancı Camii gezisini yaptıktan sonra farklı inanışlarda yaşam alanları olan ve Roma döneminde olimpiyatların şehri olarak bilinen Hatay’a geçiş yapıldı. Dünyanın en büyük müzesi ünvanlı Hatay Arkeoloji Müzesini gezisinden sonra yine Dünyanın ilk Mağara Kilisesi St. Pierre kilisesi ziyaret edildi. Anadolu’da yapılan ilk cami olan ve içerisinde Hz.İsa’nın havarilerinden Yahya Yunus ,Şem-un Sefa ve Yasin süresinde adı geçen  Habib-i Neccar Kabrinin bulunduğu Habib-i Neccar Camii’ni gezisi ile ilk günün sonuna gelindi.

 Karakadılar farkını her anlamda yansıtıyor

2.Gün Adıyaman’ın dünyaca ünlü Nemrut Dağı heykellerini görmek için Nemrut Dağına geçen yolcular, güzergah boyunca Karakuş Tümülüsü ve Cendere Köprüsü eserlerini yakından görerek gezme fırsatı buldular ve rehber eşliğinde gezilen yerlerin anlatımları yapıldı. 3.Gün Diyarbakır’a ulaşıldıktan sonra burada aynı zamanda Diyarbakır sivil mimarisinin en güzel örneklerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ve şu anda müze olarak hizmet veren ev gezisinin ardından yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır surlarının en eskisi olan Keçi Burcuna çıkıldı ve ardından Ulu Camii, Surlar Mardin Kapı, Batman, HasanKeyf, Midyat Konukevi ve Telkari çarşısı ile gün sona erdi. 4.Gün gezinin ilk durağı Dünyadaki Süryani Halkının Merkezi konumunda bulunan DayrulZafaran Manastırı oldu ve ardından 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi gezildi. Harran, Şanlıurfa, Balıklıgöl, Halilrahman Gölü, AynZeliha Gölü, Rızvaniye Camii ve Mevledi Halil Camii ziyaretleri yapıldı. 5. Ve son gün ise Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını ve gezinin ardından Birecik’e hareket edildi. . Burada dünyada nesli tükenmekte olan sadece Fas ve Birecik’te bulunan kelaynak kuşlarını yakından görme fırsatının ardından Halfeti’ye geçildi. Birecik Baraj Gölünde 1 saat süren tekne turu ile birlikte Doğu’nun Paris’i olarak adlandırılan Gaziantep’e doğru yola çıkıldı. Zeugma’dan çıkartılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ni gezisi ile birlikte Emine Göğüs Mutfak Gezisi, Gaziantep Kalesi, Tahmis Kahvesi ve Gaziantep Hamam Müzesi ile muhteşem geçen ve her bir anı dopdolu 5 Gün 6 Gece süren tur ve ziyaretlerin de sonuna gelindi.

Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu Karakadılar Turizm ve Seyahat Acentesi’nden muhteşem ‘5 Gece 6 Gün’ GAP Turu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!