1. Haberler
  2. Spor
  3. PLAY-OFF SONRASI

PLAY-OFF SONRASI

featured

PLAY-OFF SONRASI

Sakarya’da play-off rüzgarında son ikiye- belki de en önemlilerine- gelindi.

18 Mayıs akşamında Sakarya Atatürk Stadında BAL’dan gelen Karasuspor ile süper amatörden gelen Serdivanspor karşı karşıya geldi.

İlk bakışta bir alt ligden gelen takımın güç farkından dolayı temkinli olacağı,zayıf kalacağı düşünülür. Ancak sarı siyahlı Serdivanspor maça oldukça iyi başladı, ilk on beş dakikayı domine etti. İyi koşan, pozisyon bulan merkez ekibi sonraki süreçte Karasuspor’un oyunu dengelemesine engel olamadı.

Maçın ilerleyen dakikalarında Serdivanspor sadece mücadele eden bir hüviyete büründü. Buna karşın Kuzey ekibi de çok iyi değildi. Gol konusunda sadece Ömer Taşkın’a bağlı oldukları maçın tamamında hissedildi. Rakip kaleye yaklaştıkça top ayağında olan her oyuncunun gözleri onu aradı.

Futbol olarak yavan geçen maç 8 dakikalık uzatmaların son dakikasında Ömer Taşkın’ın mükemmel golüyle sona erdi.

BAL macerası önümüzdeki yıl Sakarya için Sapanca, Hendek, Karasu ve Ferizli şeklinde devam edecek. Dikkat edilirse aralarında bir merkez takımı yok! Bu aslında önemli bir konu! Belli bir süredir merkezde yaşanan futbol erozyonu,kurumların futboldan elini ayağını çekmesi,kulüplerin küçülmesi, maddi imkansızlıklar, ilgi eksikliği Adapazarı şehir merkezini bu hale getirdi. Düşünün ki bu merkez zamanında Türkiye Amatör Futbol Şampiyonu çıkarmış bir yer!

Sadece merkez değil ilin güneyi de BAL macerasını uzaktan izleyecek. Serdivanspor bu maçı bir son değil bir durak kabul etmeli,yolunda ilerlemeli. Çiçeği burnunda belediye başkanının maça gelmesi ve ilgisi Serdivanspor için gelecek yıllar açısından oldukça olumlu.

Karasuspor ise teknik direktörünün de belirttiği gibi seneye daha doğru transferler ve daha fazla altyapıdan oyuncuyla bezenmiş bir kadro kuracak. U17 takımının ilde birinci olarak Türkiye finallerine gidecek olması altyapıda birkaç yıldır yapılan doğru ve planlı işlerin bir sonucu. Burada ümit milli takım kaptanı ve Fenerbahçenin eski oyuncusu Mahmut Hanefi Erdoğdu liderliğindeki ekibin emeklerini alkışlamak gerekli.

Son sözüm taraftara… Karasuspor taraftarına.. Bu futbolda küfür ederek bir tane fazla korner,frikik veya gol atamazsınız. Bu gencecik çocuklara okullarda küfür öğretilmiyor.Sokak kültürü sayısı az da olsa bir kısım çocuğa hakim oluyor.

Küfür Karasuspor’u antipatik yapıyor. Aslında küfür ederek kendi takımınızın deplasmanlarda daha zor durumda kalmasına neden oluyorsunuz. Bayanlar maça da gelemiyor.

Küfür eden kendisine de küfür edilmesinin yolunu açar.Başkasına küfrediyorsan kendine de küfür edilmesini de peşinen kabul ediyorsun demektir. Bu da insan onuruna yakışmaz!

Hasılı Tribün liderlerinin bu çocuklara küfür ettirmeyi teşvik etmemesi, önlemesi gerekli. Futbolu ,altyapıyı gençleri sokaktan kurtarmak amaçlı düşünüyoruz. Tribünde ise tam tersi bir hava oluşturuyoruz. Daha tuvalet eğitimini tamamlamış çocuğun ağzında başka birinin annesi var! Ne ispatlanıyor ki!

Futbolda tribünü güçlü tutmak için illa bir düşmana ihtiyaç yok!  Dikkat ediyorum Karadeniz kökenli nüfusun fazla olduğu yerlerde  tribün sevimsizliği, küfür vs. daha fazla. Bu konuda yönetimlerin de cesur olmaları gerekli. Bunlardan takıma, kulübe hiçbir fayda olmaz. Baş ağrıtmaktan, ceza almaktan başka…

Umarım yeni sezon bu konuda özlediğimiz güzel görüntülere sahne olur.

 

PLAY-OFF SONRASI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!