1. Haberler
  2. Spor
  3. Salı Sofrası Bizim yeşil siyahımız daha iyi

Salı Sofrası Bizim yeşil siyahımız daha iyi

featured

Salı Sofrası

Bizim yeşil siyahımız daha iyi

Sakaryaspor  Kocaelispor’u deplasmanda ,kendi evinde ,dolu tribünler önünde yenerken her hattı ile daha iyi olan taraftı. Tuncay Gitti, Çoşkun geldi ne değişti? Tuncay’dan kalan oyuncu profillerini yerli yerine koyan Coşkun hoca, sahaya sürdüğü on birle hiç oynamadı. Belki skor bunu ona teşvik etti, belki yeni hoca sinerjisiyle bütünleşen oyuncu grubu hiç aksamadı  ama .Çoşkun hoca oyun kurgusu ile  nasıl başladıysa öyle bitirdi. Bunun adına tecrübe diyelim ve hakkını teslim edelim. Demirbakan hoca Süper lige uzanmaya aday ilk sınavdan sınıfı geçti. Darısı Finalle taçlanır inşallah. Bizden ayrılıp iki koldan takım gezen eski teknik adamımız Taner taşkının dili varmadı ama biz söyleyelim,Sakaryaspor her hattı ile bu Kocaeli den çok daha iyi takım. Sakarya spor Kocaelisporu yenerken attığından daha fazlasını kaçırdı. Sakaryaspor ezeli rekabete kendi yeşil Siyah rengini Rüstemlere taşırken, maçın özetinde golleri atanlar değil, bu gollerin üretimine yaptığı asistlerle katkı sunan, ilk golün başlangıç pozisyonunu ateşleyen ,ikinci gole direk asist yaparak katkı sunan ,oyun içinde takımı ileriye taşıyan adam olma özelliğini çok iyi icra eden ince ayar futbol işçisi gibi olan  Dimitrov bana göre maçın adamıydı. Atanlarında ayağına sağlık ta, golün üretimine katkı yapana benim kanım daha fazla ısındı.  Bu alkış yağmuru içinde takım olarakta iyi oynadığımızı,Kocaeliye ahım şahım pozisyon bile vermediğimizi yeşil siyah futbol akşamında, tüm takım oyuncularının bu anlamlı galibiyet için kusursuz oynadığına da dokunmak gerek.  Bu maç oynanırken iki takımın ezeli rekabet bilançosunu sunan TRT Spikeri, Sakaryasporun Kocaeliden kazanan taraf olarak  kıl payda olsa da önde olduğunu deklare ederek, maçın anlatım özetine katkı sunmuştu. Sonuç kazanması halinde ilk üçü cebine koyacak olan Sakaryaspor bu aşamada finali, bu sevinci  Koceelide ezeli rekabetin içinde dans ederek kutlaması ,galibiyetin önünde yer alan Yeşil Siyah güzellikti. Sözün güzeli, özeti  bu son Kocaeli galibiyeti ezeli rekabet içine doğan yeni bir özel galibiyetti. Finalde karşımıza çıkacak rakibi bekleyene kadar bu özel galibiyeti kutlayanımda fazla abartmayalım. Bizi Süper lige dönüş için bir 90 dakika daha bekliyor. Gelin o maçı kazandıktan sonra bu şehri karnaval alanına çevirelim.

BİR VEDA HİKAYESİ ( TUNCAY VAKASI)

Sakaryasporun gideceği yeni yolun içinden o çıkar bu çıkar, ben bunu bilemem. Tuzla maçı sonrası Teknik adam ayrılığı,Sakaryaspora mutluluk veya mutsuzluk mu taşır mı? Top santrada kalsın, biz Tuzla maçı sonrası yaşanan olayın içine bir bakalım. Bir kere bu ayrılık zamansız olmuştur. Bu zamansız ayrılık kime yaramıştır? Bana göre Tuncay şanlıya yaramıştır. Tuncay Şanlı ikinci yeşil siyah buluşmada, teknik adam karnesi içine bayağı tecrübe yüklemiş tir. Bu yüklediği deneyim dolu günler, ona ilerleyen günlerde, bazı kapıları açmak adına ,cebinde duran reverans anahtarı olmaya yakın bir teknik düşüncedir. Sakaryaspordaki ikinci döneminde Tuncay şanlı ,ilk gelişinin aksine bu sefer kaldığı uzun süre içinde kendini geliştirme şansı bulmuştur. Son zamanlarda ,kadro kurumu, oyuncu tercihleri konusunda yanlış adımlar at sa.da, Tuncay Şanlı  genelde bu kez Rüstemlerden iyi anılarla ayrılmıştır. Tuncayın gitmesi ne kadar yanlış ise ,kısa süreli Coşkun Demirbakan tercihi, Yönetimin attığı olumlu adımdır. Umarım gidenden sonra gelenle kazanan Sakaryaspor olur. İlk ayak geçildi, şimdi ikinci ayak var sırada. Sıradaki yine komşu olurmu? Bu son seyrettiğimiz Kocaeli bu haliyle Süper yolda bize kadar gelemezdi ye düşünüyorum. Neyse bu bizim değil onların sorunu, biz bakalım kendi işimize .

ALEMDAR TESTEĞİ

Sakaryanın Çiçeği burnunda yeni BŞB Başkanı  Yusuf Alemdar  Sakaryasporla kısa sürede sıcak temas kurdu. Sakaryasporun Süper lige çıkmayarışında Belediyenin destek elini Rüstemlere taşıyan Yusuf Alemdar ,kendine bu konuda kuşkulu bakanlarında yanıltmış oldu. Sakaryaspor bu şehrin spordaki en önemli Markasıdır. BŞB Başkanlığı koltuğuna gelenler bu markaya ,ne olursa olsun uzaktan bakamazlar, böyle bir şanslarda yok. Hele hele yerelde Kırmızıya boyanan Türkiye gerceğini, Siyaset terazisinde tartma ihtiyacı duyanlar için, Sakarya’da da oyları düşen siyaset düşüncesinin temsilcileri ,sporun etkili adresi Sakaryaspora dünden daha fazla el vereceğinin işaret fişeği Ekrem Yüce gittikten sonra çok çabuk yakıldı. Ben yeni BŞB Başkanı Yusuf Alemdarın transfer yasağı kapısına takılan Sakaryasporun bu yasaktan kurtulu ,transfer özgürlüğüne kavuşması için de Rüstemlere testek timi göndereceğine ,yönetime bu konuda el vereceğine adım gibi eminim.

KADININ FENDİMİ ( BAYAN KOMİSER KOLTUĞU ALDI )

Sakaryada sporda sivil toplum örgütlerinden olan, kurucu Başkanı Mehmet Sütlü olan Saha komiserleri Derneğinde geçtiğimiz günlerde seçim yapıldı? Neden yapıldı, niçin yapıldı sorusunun içini biz açalım siz okuyun. Mahmut Güzel mutavazi, sevecen kimliği ile Günay altından aldığı Komiserlik makamını, her türlü şaibeden uzak tutup, bu makama saygınlık kazandıran isim olarak, yaştan koltuğu bırakmak zorunda kaldı. Oysa koca koca adamlar Türkiye’nin kaderi ile ilgili kararlar alan makamda kalırken, Saha komiserleri koltuğunun yaşla ilintili olmasına ben karşıyım. Bulunduğu yerde hizmet verecek gücü kuvveti olanlar , bu işi yapacak bilgi becerisi olanlar ,bırakın oralarda kalsınlar. Neyse gelin biz son seçime doğru yol alalım. Güzelin yerine gelecek kişi ASKF nin çalışanlarının içinden çıktı. Yıldız Sarı oğlu ,bir ara liste yapmaya meyilli olan Yılmaz İrkenin liste yapmak adına devreden kendi isteği ile çekilince ,meydan Tek adaya Yıldız Sarı oğluna kaldı. O geldi, bu geldi olayını bir kenara bırakırsak ,Futbol komiserler derneğine bir kadın elinin değmesi ,kadınların bu alan dada devreye girmesi, günümüz Türkiye’sinde benim önüme ,sizi bilmem ,güzel bir resim bıraktı. Kadınlarımızın ön plana çıkmaya başladığı şu günlerde ,Saha Komiserleri derneği secimin de başkanlık koltuğuna bir bayanın oturmasını ben bu yüzüyle önemsiyorum. Başarılar Komiserim misis Yıldız hanım. Ha bu kadının fendi erkeği yendi gibi bir şey değil. Sonuçta Yıldız hanım tek aday olarak girdiği bir seçimle ,Komiserlik koltuğuna oturmuştur. Ne yalan söyleyeyim bu değişim bir renk olmuştur. Kadınlarımız ,kadın olduğunun ,bir şeyler yapabileceğine  farkında olan kadınlarımızın Spora hizmet alanında ,çalışma alanında daha fazla öncelik alması dileğiyle bu yazının üstünü örtüyorum. Üşümesin ne olur ne olmaz. Şaka ,Şaka.

VETERANLAR  GELİŞİYOR( HENDEK ŞAMPİYON OLDU)

Veteran ligleri, organizasyonları son yıllarda önemli yayılım gösterdi. Sakarya’da Veteranlar liginin final ayağına, gecen yıl olduğu gibi bu yılda, iki takımla katıldılar. Hendek ve Karas dulu veteranlar gruplarını Finale gidecek yerlerde tamamladılar ve Antalya’ya gittiler. Antalya’daki Veteran rüzgarından Sakarya’ya Hendek eliyle şampiyonluk taşındı. Karasu’nun final ayağını yakalayamadı Antalya’da, Geride kalan sezonda As Akyazı forması giyen hakan Soylununda yeraldığı Hendekli Veteranlar kupaya uzanırken neler yaşandı? Osman Yazıcı önderliğindeki hendek Veteranları Grup aşamasında Sinop Gerze  ve Bartın Aydın inşaatı yenen Hendekli Veteranlar sırasıyla Çeyrek Finalde Karabük Eliti, Yarı Finalde Çaycuma’yı, Final dede Didim’i 2-0 yenerek Kupaya uzanırken en iyi antrenör bizden ( Osman yazıcı) en iyi kaleci biz den, gol kralı bizden ( Hakan Soylu ) Özetle Antalya’da gecen yıl final kapısından dönen Hendek Veteran ları bu sene kupaya uzandı. Güzel şeyler bunlar, Futbolda futbol geçmişinin özlemini yaşayanların, futboldan yeni kopanların buluştuğu veteran futbol her yaşta sporun bir kolu olarak Türkiye’ye yayılan bir heyecan oldu. İlimizi bu organizasyonda temsil eden şampiyon Hendekli Veteranları ve karasulu Veteranları kutlarım. Spor tanıtım aracı, sporun bu yanıyla da Sakarya’nın ismini Antalya’daki finallere taşıyanları bu başarılarından dolayı kutlarım. Bu arada Serdar Şener’in keyfe keder veteranlarının da Antalya’daki özel turnuvada şampiyon olduğu notunu buraya not etmek isterim.

GÖZTEPE TRİBÜNLERİNE BAKARMISINIZ ( ORADA KADININ,ORADA GENÇLİĞİN RESMİ VAR )

Göztepe adını Süper lige yazdırdı. İzmir adına sevindim. Neden sevindim ?Ülkem adına güzel resim veren, çağdaş modern bir ilin takımının futbolumuzun içine çok yakıştığını düşündüğüm için seviniyorum. .İzmir Türkiye’nin bu gün ki iktidarı döneminde Atatürkcü, Cumhuriyetçi duruşu ile çok fazla ön plana çıkan bir il oldu. Göztepe’nin  Futbolun lüks kamarasında olması, Gürsel Aksel stadında çoşkulu ,örnek tribün şovlarıyla resim vermesi, Ülkenin geleceğine ve sporuna katkı verecektir. Göztepe sarı kırmızılı renk olarak içi başarılarla dolu bir takımdır. Bakın bu günün Göztepe tribünlerine, orada genç kızları, genç bayanları görürsünüz. Göztepe’nin buram buram ,çağdaşlık kokan tribünlerinin her ile yayılması dileğiyle ,Göztepe’nin Süper lige çıkışına Sakarya’dan alkış gönderiyorum. Darısı bizim başımıza. Bizde inşallah Süper lige çıkışımızı Göztepe gibi kutlarız. Çünkü Göztepenin Bodrum maçı sonrası sergilenen kupa coşkusu ,farklı bir kutlama olarak çok dikkat çekti.

SATIROĞLU RAHMİDE GİTTİ

Spor dünyasından bazı renkler birer birer aramızdan ayrılıp kalıcı mekanlarına gidiyorlar. Bir hafta arayla iki güzel insanı uğurladık. Hakem ve eğitimci Şinasi Yıldızdan sonra, bir sarı lacivert renkte yaşama veda etti. Yıldırımspor tarihinin bir döneminde yeri olan , Sarı lacivertli forma ile ufacık boyu ile sağaçık ve santrafor mevkisinde oynayan ,ufak boyu ile attığı kafa golleriyle anılan ,aynı zamanda keresteci Rahmi olarakta bilinen Rahmi satıroğlu kansere yenik düştü . Futbol hayatının olgunluk döneminde forvetten savunmaya, iki numaralı formaya gerileyen, yüreğinde  Yıldırımspor sevgisi taşıyan, bu ölümsüz  aşkı yanına alarak  Salko Camisinden dostlarının ,sevenlerinin omuzlarında  ebediyete intikal eden Rahmi Satıroğluna Allahtan rahmet, sevenlerine ,Yıldırımspor camiasına sabırlar dilerim. Demirspor ve Sapanca yıllarımda, karşılıklı top oynadığım, aynı zamanda Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yanıyla da yarenlik ettiğim Rahmi Satıroğlu bana göre, amatör futbol vitrininde kendine yer edinerek ebedi yolculuğa çıkmıştır. Ne diyelim etrafımızdaki yapraklar birer birer dallarından kopup ebedi hayata yol alıyorlar. Sırasını bekleyen biz yaşayanlarda arkalarından duygusal anlar eşliğinde dua ediyoruz. Ruhun şad olsun sevgili Satıroğlu Rahmi.

ANNELER GÜNÜ VE ÇAĞDAŞ KADINLAR

Gecen hafta içinde neler oldu neler? Gecen hafta içinde Çağdaş, Atatürkçü kadınlar derneği 30 yılını coşkuyla kutladı. Atatürkçü Düşünce derneği kadınları Eğitimde yeni müfredadı protesto etmek adına, AKM önünden Sakarya’ya seslendi. Aynı hafta içinde kadınlarımız Anneler gününü kutladılar. Kadınlar Atatürk Türkiye’sinin en önemli halkası. Kadınlar Sporda, Siyasette ,iş hayatında ,Türkiye’nin önemli sorunlarını sıcak tutmak adına, önemli çalışmalara imza atıyorlar. Sakarya’da Atatürkçü düşünce derneği bunların içinde  en önemli kurum olarak 30 yılı geride bırakmış. İyi ki kadınlarımız var. Ne mutlu Atatürk’ün kendilerine verdiği önemi iyi okuyan kadınlarımıza . Bu duygular eşliğinde Türkiye’yi aydınlatma yarışında 30 yılını geride bırakan Çağdaş Atatürkçü derneğini bu çalışmalarından ötürü kutlarım. Onlar Türkiyenin aydınlanmasına kanat cırpan kadınlardır. Onlar birer annedir, bu nedenlerde  ben benim saframdan ,bana özel sofradan onlarında  anneler gününü kutluyorum. Kadının her yerde olduğu Türkiye özlemi ile bu yazınında, bu düşüneninde üstünü örtüyorum. Müsaadenizle eben sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın, kalanlar benim olsun.

 

Salı Sofrası Bizim yeşil siyahımız daha iyi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!