Salı Sofrası Rotasyon

featured

Salı Sofrası

Rotasyon

Sakaryaspor teknik sorumlusu Tuncay Şanlı lig sonuncusu ,gençlerle yol yürüyen Altay karşısına bir hafta öncesine göre sahaya rotasyonlu bir on bir sürdü. Bana göre akıllı bir kadro tercihi. Ligin akışı içinde kadroda uzun süre yer almayan oyunculara forma uzatıp ,onlarında hazır halde tutmak ,onlarında içlerinde kopan, oynama  fırtınaları dindirmek adına bazen yeri ve zamanı gelince rotasyona baş vurmak gerek. Tuncay Şanlı Altay maçında bunu sahneledi.

ÜÇ OLDUK

Komşu Kocaelisporun haftalardır süre gelen puan kayıplarıyla  teklemeye Ankara dada devam ettiği haftanın içinden üç puan çıkartan Sakaryaspor arayı kapattı, Kocaali’yi geride bırakıp üç oldu. Altay galibiyetinin bu haliyle önemi büyüktü. Kolay mı oldu? Valla hiçte kolay olmadı, genç Altay bayağı direndi. İlk yarının sonlarına doğru kazanılan penaltı, maçın içindeki karanlığı aldı götürdü desekte  ,Altayın o dakikadan sonra bir topunun direkten dönmesi, bir topunu da, son haftaların başarılı ismi  kaleci Cihanın son anda kornere tokatlamasını bir kenara not etmek gerek. Kassangonun penaltı golünden sonra ikinci yarıda Tuncay şanlının oyuna dokunuşları devreye girerken, Delwallenin kendi cabası ile attığı ikinci gol, Altayın direncini sahadan alıp, soyunma odasına taşıdı.

BEN BU ALTAYI BEĞENDİM

Tribünlerin düşen Altay için, Altay kümeye tezahüratlarına aldırış etmiyorum. Ben bir futbol adamı olarak zor, günler yaşayan, Türk Futbolunun siyah Beyaz İzmir renginin, zorunlu olarak kadrosunun içine kattığı  gençlerini beğendim .16 yaşındaki Enes Böğrüce yi çok beğendim. Bu Altay bu yapısını bozmasın, alt yapıdan gelen gençleriyle beraber düştüğü yerden kısa sürede ayağa kalkar. Unutmayın biz bir zamanlar üçüncü lige düşmüş ve  günlerde neler yaşamıştık. Düşmez kalkmaz bir Allah ,Altay kümeye diyen Z kuşağı bu söylediklerimi bir kenara not etsinler. caba biz aynı duruma düşersek  ne yaparız ? Alt yapısının farkındalığından uzak bu gün ki anlayış ,Altayın yaptığını yapabilir mi ? Neyse  maç bitti, biz kazandık .Zaten kazanmamız gereken maçı kazandık. Yarış bundan sonra başlıyor. Oynayacağımız başka Altay kalmadı.

İHSAN NECATİ SARI ( NAMI DEĞER PAŞA )ADINA TURNUVA

İhsan Necati Sarı bir futbolcu ,hem de iyi bir futbolcu. İhsan Necati sarı bir eğitimci ,İhsan Sarı Necati iyi bir teknik adam olarak yaşadı ve kansere yenik düşerek genç sayılabilecek bir yaşta yaşama veda etti. Akyazının bağrından kopup gelen Sakaryada futbola hizmet gömleği giyen İhsan Necati Sarı için U 12 turnuvası düzenlenecekmiş. 12 Nisan için programa alınan bu turnuvanın sorumlusu oğlu Ceyhun Sarı olmuş. EEE bir babayı oğlu hatırlamayacakta kim hatırlayacak ki. Aslında İhsan Necati Sarı daha önce hatırlanmalıydı, bu gec kalınmış hatırlayışı bir kenara not edelim. Bu organizasyona FB,GS, Kocaelispor, Derince Belediye ve 54Futbol kulübü katılacakmış.  organizasyonu yaşama geçirenleri ,katılımcı takımları kutlarım. İnanın bu turnuvanın başlama gününde santradaki açılış vuruşunu ben yapmak isterim. Umarım bu organizasyon İhsan necati Sarının şanına yakışır bir turnuva olarak iz bırakır. Bu vesileyle bir kez daha İhsan Necati sarıya Allahtan rahmet dilerim.

ŞU ALTINORDU ÖRNEK TAKIM VESSELAM

Altınordu İzmirde kurduğu alt yapı futbolcu üretim merkezinde ,bu uğurda örnek adımlar atan bir takım. Kendi alt yapısından yetişen gençlere ,yerli futbolcuya güven veren ,bu uğurda TFF 1 de olduğu süreler içinde hiç yabancı oynatmayan Altınordu şu sıralar TFF 2 dede aynı yoldan gidiyor. Son maçta Zonguldak Kömürü yenerek düşme potasının üstüne çıkan Altınordu yine bir örnek davranış sergilerken karşımıza çıktı. Kırklarelideki maç sonrası maça çıktıkları soyunma odasını giderken temizleyip giden Altınordu takımına Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü herkese örnek olması dileğiyle Altınordu kulübüne teşekkür mesajı çekmiş. Aslında olması gereken bu ama günümüz Türkiye’sinde az yaşanılır hale gelen, bu ve buna benzer örnek hareketler o kadar azaldıki, karşımıza böylesi  örnek bir davranış çıkınca alkışlıyoruz. Bende benim soframdan Altınordu’ya bu davranışından ötürü, bazı olması gereken davranışları önümüze serdiği kendilerine alkışlarımı gönderiyorum.

EKREM ÖZDAMAR PES ETMİYOR

Ekrem Özdamarın hakemlik hikayesi bayağı düşündürücü. Düşünün Ekrem Özdamar Süper lig klasmanında düdük çalarken FİFA hakemi oluyor. Ancak FİFA kokarttı taşırken bir Sivas Galatasaray maçında yaşadıklarından sonra birden MHK tarafından al aşağı ediliyor. Bırakın FİFA kokartının alınmasını, birde Süper ligten TFF 1 hakemliğine düşürülüyor. Hakem dünyasında eşine ender rastlanan bu olay sonrası ne oldu? Ekrem Özdamar pes etmedi, Özdamar TFF 1 de düdük çalmaya devam ediyor. Onu önce Bodrum -Sakarya  sonra son olarak Erzurum maçında düdük çalarken onu anlatan bir yazı yazmaya karar vermiştim. Hızlı yükseliş ve hızlı düşüş bunun adı. Hakemler hata yapmayacak, çünkü bu gün kulüp baskısı TFF yi,MHK ları öyle bir sarmış sarmalamış ki bu uğurda hakem kellesi çok çabuk alınır oldu. Bu liyakatsız kurullar yerlerinde kalmak adına, en kolay yoldan  hakem kellesi almak adına  tereddüt etmiyorlar. Ekrem Özdamar umarım ,pes etmeyen hakem örneği olarak yine düştüğü yere dönüş yapar. Bu kez geçmişte yaşadıklarını ulatmadan bıraktığı yerden yola devam eder.

ALİ ARSLAN  ADINI TAŞIYACAK
Aslonan insanların yaptığı işin karşılığında yaşarken anılması. Örneğin İl Temsilcileri Amatör futbola hizmet adına günün koşulları gereği nöbet değişimi yaşarken ,nöbeti devreden kişiye hizmet plaketi verilmesi bu işin başına konulabilir. Ülke futboluna, spora hizmet eden ,karşılığında kendilerine kaynak aktarılmayan Futbol İl Temsilcileri içinde rahmetli Hüseyin Kama ile birlikte uzun yol arkadaşlığı olan ( Bu gün kendi de rahmetli) Ali Arslanın adının  gecen hafta başlayan Süper Amatör Küme Playof karşılaşmalarına adının verilmesinde nazik hane bir tutumdur. Umarım Ali Arslanın adını bu organizasyona vernler , sonunun iyi bitmesini arzu ettiğim Bala çıkış yarışının sonunda Ali Arslanın yakınlarını veya ,ailesini ödül dağıtım töreninde hatırlarlar. Sözün Özü Ali Arslan bu şehrin Amatör futboluna iyi kötü hizmet vermiş ,bu uğurda isim yapmış genç bir insanımız olarak erken yaşta kalbine yenik düşerek ebedi aleme göz etti. Bu vesileyle kendisine bir kez daha rahmet dilerken, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun. NOT Bu gün Amatör futbola hizmet adına şekil verenlere hatırlatmış olayım, Futbol İl temsilcileri hizmet defterini çıkartın, bu gün yaşamın içinde olan Futbol İl temsilcilerini yaşarken bir vesile hatırlamaya ,hatırlatmaya çalışın. Dediğim gibi yaşarken hatırlanmak bu işi daha anlamlı kılar.

SAPANCA VEDİĞERLERİ

Sakaryaspordan sonra bizim evde sapancının hali merak edilir. Sonuçta onlar bizim ilin profesyonel evinde olan temsilcimiz. Sapanca bitime altı hafta kala dipte kaldı. Ofsporu yendi ama yarıştaki rakipleri kazanınca da ligte kalma umutları çokta parlak değil. Gelin şimdi Bala doğru uzanalım . Balda Hendekspor ,Karasuspor kazandı, Kalaycıspor evinde vurgun yedi. Düştü gözüyle bakılan karasuspor deplasmanda ilk devre evinde yenildiği Eti Maden Etiyi Ömer Taşkının golüyle yenmesi Baldan düşme hesaplarını karıştırdı. Şimdi bu sonuçların ardından Kalaycıspor ile Karasuspor arasındaki fark üçe düştü. karasu için bir not, sarı kırmızılı ekibin ikinci yarıdaki futbol dirilişi ,her takıma kafa tutuşu ,bir futbol ayaklanmasıdır. Efendim bana müsaade , ben gidiyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!