1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Serhat ERİŞİR Bizler şehir insanımızın hizmetine karşı değiliz

Serhat ERİŞİR Bizler şehir insanımızın hizmetine karşı değiliz

featured

Bizler şehir insanımızın hizmetine karşı değiliz. Ancak, keyfi harcamalardan dolayı, ortaya hiçbir idari başarı sunmadan kolaycı yollardan şehir insanlarınıza ait olan taşınmazları tartışılır bir şekilde satışına hiçbir şekilde razı değiliz.

 

Bu kadar kısa zaman içerisinde bütçe açıkları oluşmaz. Ancak, seçim sebebiyle yapılan aşırı harcamalar ve ilave işe alımlar buna sebep olabilir.

 

Bütçe denksizliği (açığı), öncelikle mevcut hükümetçe alınan tasarruf kararları doğrultusunda giderlerin azaltılması suretiyle sağlanmaya çalışılmalıdır diye düşünüyoruz.

 

Diğer taraftan bütçe açıkları gelirlerin arttırılması suretiyle giderilmelidir. İdari başarı budur.

 

Ek bütçe teklifinde gelirler için ön görülen kaynak taşınmazların satışı olarak (260.000.000.-₺) ön görülmüş. Bu kabul edilir bir şey değildir. Diğer taraftan Merkezi hükümetten alınacak vergi paylarında (350.000.000.-₺) bir artış ile gelir ek bütçesi dengelenmiş.

 

Vergi paylarındaki artışta belediye yönetiminin başarısı değildir. Buna rağmen alınabileceği hesaplanıyor ise bu kabul edilebilir.

 

Bu şartlarda vergi paylarındaki artış kadar bir ek bütçeyi onaylayabiliriz.

 

Bu şekli ile Taşınmaz satışlarından haksız ve kolaycı bir yol ile sunulan ek bütçeyi kesinlikle kabul etmiyoruz.

Serhat ERİŞİR Bizler şehir insanımızın hizmetine karşı değiliz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!