Yusuf Demir, Milletvekili A. Adaylığı başvurusunu AK Parti’ye yaptı

featured

Sakarya Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yusuf Demir,  AK Parti’ye 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru formunu İl Başkanı Yunus Tever’e takdim etti.

Milletvekili Aday adayı Yusuf Demir, aday adaylığı sürecine ilişkin yaptığı açıklamasında; “ Tüm değerleri ve inançları ile içinden geldiğimiz, bir parçası olarak görev yaptığımız, içinde bulunmakla yetiştiğimiz siyasi gelenek olan AK Parti’nin siyasetteki ilkesinin “değer yaratmak” olduğunun bilincindeyiz. Toplumumuzun siyasete, siyasetçiye inancını kaybettiği bir dönemde umut olarak doğan ve 20 yıl boyunca bu umudu her dem tazeleyen AK Parti, bugün de halkın en büyük umudu konumundadır. Bu konumu AK Parti’ye kazandıran değer ve inanç bilincidir. Kadim geleneğimizin, ahlak ve erdemin beslediği bu bilincin halkımız nazarındaki bugünkü temsilcisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun öncülüğünde başlayan bu hareketin devamı için çaba gösteren bireyler olmakla gurur duyuyoruz, duymaya devam edeceğiz. Ak Parti’nin gelecek hamlesinin en umut verici yönlerinden birinin, yetiştirdiği kadroların halka hizmet etmek konusundaki, isteği ve enerjisi olduğunu düşünüyorum” diye söyledi.

Allah milletimize hizmet yolunda bizlere güç ve kuvvet versin

Yusuf Demir konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ülke siyasetinin depremin yaralarının sarılmasında önemli bir rol oynayacağı hepimizin malumudur. Milletimizin yaralarının sarılması için, acıları yarıştırmayan, insanımızın acısını anlayan, kabullenen, paylaşan bir anlayışın gerekli olduğunun bilincindeyiz. Bu konuda siyasete ve yönetime düşen sorumlulukların bilincinde bir kadroya ihtiyaç vardır.  Ancak bu sayede tarihin bu eşiğinden öteye millet olarak geçmemiz mümkün olacaktır. Ülkemizin ve dünyanın bulunduğu eşikten bir adım öteye taşımak için gerekli olan umudun, isteğin, gayretin, enerjinin milleti için çalışmaktan yorulmayan, hizmet etmenin bir değer olduğunu hazmetmiş ve bu ülkenin en önemli gücünün milletin birlikteliği olduğunun farkında olan bireyler olarak biz bu gayretimizi AK PARTİ çatısı altında siyaset yapmaya aday olarak gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Bu vesile ile teşkilatın çeşitli kademelerinde edindiğim birikimi, eğitim ve çalışma hayatım boyunca elde ettiği tecrübeyi milletimize hizmet etmek amacı ile siyasette değerlendirmek istiyorum. Partimizin her bir üyesinin ve milletimizin teveccühüne talibim. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimde ülkenin geleceğini umut, disiplin, intizam ve teknoloji hamleleri ile aydınlatacak kadroların içinde bir nefer olmak üzere AK Parti’den aday adayı olduğumu tüm milletimize ve Sakaryalı hemşerilerimize açıklamak istiyorum. Allah yapacağımız işlerde yardımını bizden esirgemesin, milletimize hizmet yolunda bizlere güç ve kuvvet versin.” dedi.

Yusuf Demir Özgeçmiş

1985 yılında Bayburt ilinde dünyaya gelen Yusuf Demir; ilkokulu Bayburt İlköğretim Okulunda, ortaokulu Yalova Anadolu İmam Hatip’te, liseyi Kayseri Özel Muradiye Fen Lisesi’nde bitirdi. 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne kayıt yaptırdı. Hazırlık eğitimi ile beş yıl süren yükseköğrenim hayatı boyunca Mühder-Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrenci Derneği Başkanlığı (2003 – 2005), Sakarya Anadolu Gençlik Derneği Mühendislik Fakülte Başkanlığı (2003 – 2005) Çeşmedil Dergisi Kurucu ve Genel Yayın Yönetmenliği (2004 – 2006), Sakarya Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu Eğitim Başkanlığı (2005 – 2006), Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilciliği  (2005 – 2006), Sakarya İlim Yayma Cemiyeti Necip Fazıl Yurdu Öğrenci Başkanlığı (2006 – 2007), Sakarya Üniversitesi İnşaat Kulübü Başkanlığı (2006 – 2007), İHH Sakarya Temsilciliği Teşkilat Başkanlığı 2018-2020 görevlerinde bulundu. İlk yılı hazırlık olmak üzere beş yıllık eğitimini 2007’de tamamladıktan sonra eğitim, kültür, siyaset alanlarında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu süreç içerisinde Mart 2014 seçimlerinde AK Parti Erenler İlçesi Meclis Üyeliği Adaylığına 22. Sıradan aday olmuştur. 2015-2018 Yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevini sürdüren Demir, bu süreçte siyaset konusunda başarılı bir birikim dönemi geçirmiştir.

İş hayatının tamamını Sakarya’da devam ettiren Yusuf Demir, 2007-2013 yılları arasında Adapazarı Belediyesi Teknik İşleri Başkanlığı, İmar Müdürlüğü, ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. Yapı işleri konusundaki tecrübelerini 2013 sonrasında Soytepe İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Kurucu Ortak pozisyonlarıyla değerlendirmiştir. 2020 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı görevini sürdüren Yusuf Demir, Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yusuf Demir, Milletvekili A. Adaylığı başvurusunu AK Parti’ye yaptı

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!