• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Adapazarı


2022-2023 Futbol sezonunda Süper Amatör küme beklentilerin çok uzağında kaldı Süper hikay

featured

2022-2023 Futbol sezonunda Süper Amatör küme beklentilerin çok uzağında kaldı

Süper hikaye

Futbolumuzun Bala uzanan yoldaki en önemli ligimiz beklentilerin çok uzağında  sönük ,hayal kırıklığı yaratan futbol resmiyle  geride kaldı. Ülkenin içine yerleşen kötü ekonomik modelinde takımları kıskacı altına alması bir yana her şeyi başkalarından bekleyen takım yöneticilerinin de el verdiği kötü, içi boş süper futbol resmin statların soyunma odalarına asarken ,kötü gecen sezonun futbol hikayesini Bizim Sakarya farkıyla sizlerle buluşturmak istiyoruz. DERLEYEN NAZIM AKTÜRK

Süper Amatör küme başlarken daha gruplardan kopmalar başladı. A grubunda yılların Demirsporu ,Hendek beldesinin son yıllarda yıldızı parlayan Kazimiyesporun lige katılmamaları nedeniyle bu grupta daha yolun başında düşme heyecanı tek takıma kaldı. B Grubunda  iddialı Erenlerin yanlış transfer politikaları nedeniyle  yarış dışı kalması, gecen yıl Playof oynayarak  sükse yapan K. Akınsporun lige veda etmesini biz dikkati çeken notların içine koymak isteriz. C grubunda ise daha bu lige yeni ayak basan Hayreddinsporun ikinci yarıda ligden çekilmesi, Adapazarısporun bitime iki hafta kala bende yokum demesi, grupların içinden önümüze konan notların içinde yer aldı. Bir başka dikkati çeken ayrıntı ise ligten düşen takımların örneğin, Karasu Güvenin, Hayreddinsporun ,Adapazarısporun  bu lige gecen yıl ayak basan takımlar olduğu gerçeğinde bir başka süper not olarak dikkat çekilmesi gereken ayrıntı olarak geride kaldı.

MERKEZİN ÇÖKÜŞÜ

Süper Amatör futbolda Merkez takımları son yıllarda Futbol egemenliği İlçelere doğru kaydığını gördük. Bu sezon Merkezi temsil eden Erenlersporun, Harmanlıksporun Playof yarışının dışında kalmaları bir yana Süper Amatör kümedeki Merkez takımlarının tarih olması da futbolumuz adına, Merkezin çöküşünün izleri olarak bir kenara itilmeli. Nerede Yıldırımspor? Nerede Garajlar tacspor? Nerede Erenlerspor? Nerede harmanlıkspor ? Nerede Tekspor ? Nerede Demirspor demeyeceğim onlarda mazilerinin içinde kaybolmaya yüz tuttular. Şimdilerde yeni bir yapılaşmanın küllerinden eski Demirspor doğarsa ne ala, yoksa Merkez futbolunun çöküşü dehada hız kazanır. Bu notları siznle buluşturduktan sonra biten Süper ligin geride bıraktığı resmiyet kazanmış notlarını grup adı vererek sizinle buluşturuyoruz ?

FERİZLİ ,AZİZİYE PLAYOFU GÖRDÜ ( A GRUPU )

Süper Amatör kümede A grubu yolun başında Demirsporun, Kazimiyenin ligten çekilmesiyle ligte düşme heyecanını bire indirip,takımların futbol heyecanını da azaltan süper faktör oldu. Yolun başında iyi paralar harcayan ferizlispor, Aziziyespor ve Geyvesporun ilk iki için işaret edildiği bu ligte sonunda ipi Ferizlispor ile Aziziyespor göğüsledi. Hayal kırıklığı yaratan takımın adı Geyvespor olurken, genç kadrosuyla her takıma kafa tutan Alağaçspor, son haftalarda yarışa ortak olmasıyla, ortaya koyduğu dirençli futboluyla, dikkati çeken Yeşil Beyaz renk oldu. Grupta gecen hafta içinde netleşen resmi notlar içinde Aziziyespor , hiç beraberliği olmayan takım olarak ,beraberliğin  kendine yeteceği maçta , evinde, hiç beraberliği olmayan, kazanması halinde  azda olsa ilk iki şansı olan Alağaçsporla 1-1 berabere kalarak,  sezon başı baş ucuna koyduğu Playof heyecanına tutundu. Grupta Ferizlisporson haftalardaki başarısını Emirlerdede devreye sokarak ,Bekirpaşayı 5-4 yenerek sezon başı Playof hedefini evine taşıdı. Grupta çok para harcayan Geyvespor hayal kırıklığı yaratırken,y arışa son anlarda dahil olan Alağaçsporun, her takıma kafa tutan futbol anlayışı ile ,grubun rengi olduğunu buraya not ederken, Harmanlıksporunda zaman zaman zirveyi sarsan sonuçlar aldığına vurgu yapmak gerek. Gruptan düşen takım ise, son maçta tek rakipi olan Aşağı Kirazcaspor ile 3-3 berabere kalan Hanlıköyspor oldu.

İZLOG PAMUKOVA VE KOCATÖNGEL ( B GRUPU )

B Grubunda sezon başı hedef listesinin başında  İzlog Pamukova ile Erenlersporun ismi birlikte anılırken, Kocatöngelin sürpriz çıkışı kafa karıştırdı. Baliğinden düşen İzlog Pamukova ile Erenlersporun yarışı baş başa sürdürürler derken Koca Töngel önce Pamukova İzlogu ,sonra Erenlersporu yenerek bu işte bende varım diyen çıkışı ilk yarıya namağlup ,puan kaybetmeyen lider ünvanlını Kocatöngele taşıdı. Bu süreç içinde çok büyük düşüş yaşayan Erenlersporun devre dışı kalması ,İzlog Pamukova ile Kocatöngeli yarışta başa bıraktı. İzlog Pamukova ilk yarıda aldığı Kocatöngel yenilgisini, ikinci yarıda rövanşı alarak telafi etmesi, tek yenilgiyle playofu görmesi,  bu grubun göze çarpan önemli süper resmi olduğunu belirtmek gerek. Erenlerin yarış dışı kalması, Kocatöngelin tekrar Playofu görmesine ayrı bir parakraf açarken gruptan düşen ikinci takımın ,gecen yıl Playof oynayan  K.Akınsporun olmasıda bir başka dikkat ceken Süper not olmasınada ayrı bir yer açmak gerek. Kırkpınarsporun gecen yılların aksine idda kulvarının dışında seyir ettiği bu grupta, düşen ,ikinci yarıda ligten çekilen Karasu Güven olduğuna vurgu yaparak grupun hikayesine nokta koyuyoruz. Bu arada Kocaali Sahilsporun beklenenin üstünde ,kendi çocuklarıyla verdiği mücadelede ilginç sonuçlar alan takım olarak dikkat çektiğine de vurgu yaparak Kocaali Sahilin verdiği Süper mücadelenin de hakkını vermek gerek.

KARASU NAMAĞLUP ÇIKTI ( C GRUPU )

Süper Amatör küme C grubunda Karasuspor, üç teknik adam eşliğinde, playofa namağlup takım olarak yol aldı. AsAkyazısporun ikinci takım olarak Playof yarışına dahil olduğu bu grupta Taraklıspor ile Arifiyespor ligin akışına supriz sonuçlar yükleyen takımlar oldular. İkinci yarıda Hayreddinsporun ligten çekildiği bu grupta Akova Barış ile Adapazarısporun düşmemek adına verdiği mücadelenin son iki haftasında ,Adapazarısporun ligten çekilmesiyle  düşen takımın adı Adapazarıspor olarak gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!