• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Adapazarı


İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, Arifiye’deki Okul Yatırımlarını İnceledi…

featured

İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı, Arifiye’deki Okul Yatırımlarını İnceledi…

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Arifiye’de Devam Eden Okul İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu…

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, 9 Mayıs 2023 Salı günü Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç ile birlikte, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’yu makamında ziyaret etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, Başkan İsmail Karakullukçu Belediyenin Eğitime verdiği önemi vurgulayarak, Belediyenin bu konudaki hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Karakullukçu yaptığı açıklamada;”Arifiye’mizde Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve ülkemizin dört bir yanına öğretmen yetiştiren Köy Enstitüsü ile başlayan Eğitim yatırımları, ilerleyen yıllarda artarak devam etmiştir. Bu gün Arifiye, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Arifiye Meslek Yüksek Okulu, Necmettin Erbakan Fen Lisesi, Teknik Lise ve Anadolu Liseleri, Lise ve ortaokul düzeyinde sahip olduğu birçok okulla, ilimizin Eğitim Üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Belediye olarak ilçemizin yetmiş ayrı bölgesinde hayata geçirdiğimiz 3194 Sayılı İmar Yasasının 18’nci madde Uygulamaları sonucunda oluşan plan imar adalarında, Eğitime ayrılan alanlarda, Milli Eğitim Bakanlığımızca hızlıca okul projeleri hayata geçiriliyor. Bu gün Arifiye’mizde Sekiz bini aşkın öğrenci öğrenim görüyor. Bu çalışmalarla Arifiye, İlimizin Eğitim Üssü olma özelliğini koruyor.” dedi.

Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç ta, yapımı devam eden okul inşaatları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Gülaç yaptığı açıklamada; ”Neviye Mahallesinde 16 derslikli ortaokul binasının kaba inşaatı bitti. 24 Derslikli Fen Lisesi İnşaatının yapımı devam ediyor. 200 Öğrenci kapasiteli Necmettin Erbakan Fen Lisesine ait pansiyon binasının yapımı devam ediyor. 8 Derslikli Anaokulumuzun yapımı devam ediyor. Yine, Fatih Mahallesinde 12 Derslikli Anaokulu binasının yapım devam ediyor.” dedi.

Daha sonra Başkan İsmail Karakullukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç ve beraberindeki heyetle birlikte, Arifiye’de yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!