MİRAÇ KANDİLİNDE DEPREMZEDELERE DUALAR EDİLDİ

featured

MİRAÇ KANDİLİNDE DEPREMZEDELERE DUALAR EDİLDİ

Recep ayının 27’nci gecesine denk gelen Miraç Gecesi dolayısıyla camilerde kandil programı düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenler ve yaralılar için eller semaya açılıp dualar edilirken, genci yaşlısı camileri doldurdu. Camilerdeki programın ardından Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda da düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla depremzedeler unutulmadı.

CAMİLERDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

Miraç Kandili dolayısıyla Hendek İlçe Müftülüğü tarafından camilerde kandil programı düzenlendi. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ’da Hendek Merkezdeki Büyük Camide düzenlenen Kandil Programına katılarak herkesin Miraç Kandili’ni kutladı. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında gerçekleştirilen kandil programlarında Miraç Kandili ile ilgili vaazın ardından Mevlid-i Şerif okunarak “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybeden, yaralanan ve evsiz kalan binlerce kişi için de dua edildi. Kılınan yatsı namazının ardından ise mübarek gece hürmetine Hendek Merkezde bulunan Yeni cami, Orta Cami, Büyük Cami ve Rasimpaşa Camilerinde belediye ekipleri tarafından Yeşilyurt, Çamlıca, Puna ve Eseler Kuba Camilerinde ise cami görevlileri tarafından kandil programı sonrasında vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edildi.

YARDIM TOPLAMA MERKEZİNDE PROGRAM DÜZENLENDİ

Camilerde düzenlenen kandil programının ardından Atatürk Parkı içerisinde yer alan ve Afet Bölgesine yardım koridoru oluşturulan Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda da depremzedeler için program düzenlendi. Programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek MHP ilçe Başkanı Burhan Nemlı, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Hendek KAÇEP Komisyon Başkanı Zübeyde Gürbüz ve yönetimi, Ülkü Ocakları Hendek İlçe Başkanı Sıtkı Yaz ile yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen ve afet bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev alan arama kurtarma ekipleri ile Hendekli yardımseverler katıldı. Programda Kur’an-ı kerim tilaveti yapılarak depremde hayatını kaybeden, yaralanan ve evsiz kalan vatandaşlara dualar edildi.

BAŞKAN BABAOĞLU: HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUZ

Program sonunda konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Asrın felaketinden sonra daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zor günlerden geçiyoruz. İnşallah bu hasarı da ele ele gönül gönüle vererek dayanışma ve kardeşlik ruhu ile atlatacak, depremzede kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Bu akşam tüm camilerimizde eş zamanlı olarak dualar edildi. Bizlerde Hendek halkı ile birlikte deprem felaketi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yaralarımız için dua ettik. Rabbim kabul buyursun inşallah. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhu şad olsun. Geride kalanlara rabbim sabırlar versin. Sağ olan vatandaşlarımıza da Allahtan acil şifalar diliyorum. Söyleyecek bir şeyimiz yok. Acılıyız. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri esirgesin. Bu süreçte bir kez daha yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen değerli Hendekli hemşehrilerimize ve deprem bölgesinde vatandaşlarımızı enkazın altından sağ olarak kurtarmak için yoğun gayret gösteren arama kurtarmada görev yapan arama kurtarma ekiplerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hepinizle gurur duyuyoruz. Hendek halkı olarak ne kadar yardımsever olduğumuzu bir kez daha gösterdik” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!