1. Haberler
  2. Yazar Köşesi
  3. Salı Sofrası- Önce Yuh, sonra yönetim istifa

Salı Sofrası- Önce Yuh, sonra yönetim istifa

featured

Sezon başı yanlış atılan adımlar ,yanlışa boğulmuş hatalar ,şıp diye yeni bir teknik adamla onarılamaz. sakaryasporun kadro yapısı  okadar yanlışlarla yüklendiki elindeki teknik adam belgesinde hiç bir etkinliği olmayan ,sadece eski şöhretli futbolcu ünvanıyla gezen Tuncay Şanlının futbol aklı, bu takımı pat diye yükseklere çekemez. İlk kırkbeş dakikada ortaya çıkan oyunun içine ,yaptığı değişimlerle iyi dokunmasını, Şanlı adına artı değer yazarız. Arkadaş  , ilk devredeki oyuna yuh çeken taraftar,ikinci yarıda ortaya çıkan kötü oyun ve kötü sonucun karşısına, Yönetim istifa diye diklenmesini yerinde buluruzda ,hadi yönetim istifa etti,kim kaldırır bu engazı be . Bırakın yuhlamayı,bırakın yönetim istifayı, takıma sahip çıkın. Sakaryaspor buralara kolay gelmedi. Gelelim maça ,Sakaryaspor teknika damı  Taşkından aldığı enkazın içine yeni transferlerden Hasan Kılıcı, Sinanı  ilk onbirde sahaya sürdü. Sonra sırasıyla Bülent Cevafhire,Delvalleye , Reşat Muhammede forma uzattı ama nafile .Dinoyla ikili forvete dönüp orta sahayı bir adam eksildince,Sakaryaspor savunması  ne pozisyonlar verdi sormayın gitsin. Sizin anlayacağınız Sakaryasporun işi zor. Sadece ikinci yarıda Hasan Kılıocın kafasıyla gole yaklaşan ,Kassangonun şahsi gayretiyle rakipin üstüne çullanmaya çalışan Sakaryasporun bu oyun anlayışı içine hucumsal zenginlik katamazsa,vallahi billahi işimiz çok zor. Bir gerceği buraya not edelim herşey ortaya çıksın,Bodrum bizden iyi takım. O Bodrum üç yıldır aynı teknik adamla çalışıyor,o Bodrum gecen sezon Playof oynayan kadrosunun içine sacedeüç dört transfer ekledi. Nereye ne lazımsa onu aldı. Arkadaş gecen yıl bizi Bodrumda darmadağan etti kenan bile bu takımda daha sonra oyuna giriyor. Biz ne yaptık gecen yıl playof oynayan takımın canına okuduk. Yeni bir bina kuruldu ,hadi bakalım yeni binayı onarında görelim. Tuncayın kredisi var,bir maçla bir teknik adam için dar ağaçı kurulmaz. Yanlız Şanlı Tuncaya hatırlatmak isteriz ,bu takım gol yollarında üretken olamazsa ,orta sahan iyi , ayakta zorduran defansın ol,madık hatalar yapar ve kaybederiz. Umarım kaybetme alışkanlığına kısa sürede çözüm üretilir.  NOT Sakaryasporla ismi özdeşleşen ,Bu takımda yönetiçilik ve Başkanlık yapan Rauf Batuboyluyuda yitirdik. Bu bir yeşil Siyah ölüm. Ruhu şad olsun . Sevenlerine ,yakınlarına Sakaryaspor camiasına baş sağlığı diliyorum. Önümüzdeki hafta Rauf Batuboyluyu daha derinden anlatmaya çalışaçağım.

M.NAPE GİTTİ ,DONGOR DÖNDÜ

Giden Teknika dam, kendine el veren yönetimle beraber öyle bir Sakaryaspor kurduki sormayın gitsin. Düzelt ,düzeltte ,nereye kadar. Tuncay Şanlının gelişi ile beraber ortaya çıkan gelişmelere baktıkca ,sezon başı yapılaşmanın foyaları bir bir  ortaya çıkıyor. Gecen sezon Playof oynamış takımın  taşlarını söküp ,futbol yoluna döşenen yeni taşların yetersizliği ile ,orta sahanın en göz alıçı,piyasada ederi olan , M.Nalepa gidişi, Dongorun dönüşü ,sezon başı yanlışlarının karşımıza diktiği , açı Yeşil Siyah yapılaşma gerceğidir. Sakaryasporun maçının Pazartesi olması ,Salı Sofrasının Pazartesi günü erken baskıya gittiği için , Tuncay Şasnlının Bodrum karşısında vereceği ilk sınavın skorsal bilgileri,  ortaya çıkan futbol kıvılcımı anlatan bilgiler bende yok.,Bu yüzdende ,seyredip , yazamadığım için  bu gün  Sakaryaspor -Bodrum maçının içinder yaşananlar  bendenize ait sofranın  üstünde olmıyacak. Olsun Cavit Müdür  Bodrum maçının yorumunu  kendine ayrılan yerden yapar ,bizde oradan okuruz. M.Nelapa gitti,Dongor geldi ,iyimi oldu ? Sezon başı kapı önüne konan, cebindede gecen yıldan iki maç cezası olan   Dongorun ,felaket savunma göbeğindekileri gördükten sonra, Dongorun dönüşüne valla sevindim. M.Nelapanın gidişine mi,ona üzüldüm desemde ,ortasahaya bu kadar yığınla adam aldıktan sonra açılan, bir yabancı yerine Dongorun gelişi bana doğru tercih gibi geldi.Futbolun iyi düşünürleri dediki , bu bekklenmeyen gelişmelerin ortaya çıkması sonrası, savunmanın göbeği için Dongor-Çağlayan eşleşmesi,Taner taşkının mirası Rotman-Erdi eşleşmesinden daha iyi bir eşleşme olur dediler .Benmi?  bende buna benzer düşünce içindeyim. Biz ligin boyu uzadıkca bu konuda daha çok şeyler yazacağız. Çünkü giden teknik adam öyle bir takım kurduki,nereden düzeltirseniz düzeltin ,yine açık yerler kalıyor. Umarım Tuncay Şanlı ve ekipi bizim kötümser baktığımız yeşil siyah havanın içine, umut veren  sonuçlar  yükler. Nede olsa daha yolun başındayız.

FB SARACOĞLU STADI İSMİ ATATÜRKLE BULUŞURMU ?

Fenerbahcenin Saracoğlu stadının ismi son kongrede oy birliği ile FB Atatürk stadı olarak değişmesi için karar alındı. FB bana göre Cumhuriyetin,Atatük sevdasının tavan yaptığı tarihi bir takımdır. Sarı Lacivertli takımın gelmiş ,geçmiş yönetimlerinin Atatürkcü duruşu,Cumhuriyet  sevdası  bana göre gelecekte ders olarak okutulmalı. Bu kararı ayağa kalkıp çılkınca alkışlamak istiyorum. Ali Koç Başkanlığındaki Sarı Lacivertli yönetim bu duruşu ile, sarı Lacivertli tarihte yerlerini almışlardır. Şimdi bu karar onay makamında ,bu kararı  onaylamak bu günki siyasal iktidarın   olurunu bekliyor. Ha ben zamanında Başbakanlık ,zamanında Milletvekilliği yapmış Şükrü Saracoğlu ismindende rahatsı değilim,ancak bu Ülkenin kurucusunun ,Cümhiriyetin temellerini bize miras bırakan Atatürkün ismide Atatürkcü bir ilce olan kadıköye,Atatürkcü duruşu olan Fenerbahceyede çok ama çok yakışıır. FB Başkanı Ali Koç  Fenerbahce Atatürk stadı için topu santraya koydu. Bakalım İktidar santraya konan topu nereye yuvarlıyacak ?

DİPLOMA

Diploma bir insana eğitimde ,yaptığı bir işte kariyerine eşlik eder. Diplomanız ne kadar yüksek olursa iş hayatınızadada ,yaptığınız iştede size katkı sunar. Peki bu gercekten böylemi? Günümüz Türkiyesinde eğitimdeki kalitesizlik ,diploma kalitesiniz olsada ,size artı değer katmıyor. Bu gün günümüz futboluna,teknik adamlık yapmak adına taşımanız gereken vasıflara  gelin bir göz atalım. Teknika damlıkta amatörlükte ,( Grassroots C ) amatör çalıştırıcı diploması şarttır. Bu nun üstüne B ,Bunun üstüne A diploması katarsam ben nerede görev yapabilirim? Tabiki elinizdeki teknik adam belgesi yükseldikce ,buna birde başarı ekleyince Profosyenel liglerde örneğin TFF 2 ve 3 Liglerde teknika dam sorumluluğu alabilirsiniz. Teknika dam kariyenizde diplomanız olsa ne yazar olmasa ne yazar. Bu gün bırakın alt ligleriüst liglerde bile diplomaları olmayanlar,başkalarının diplomasını kullanırken ,kendide yönetiçi kimliği ile kulupede teknik adam havası atar. Artık bu işler yukarıdan aşağı bu hale geldi. Baksanıza yılların futbolda sakaryada isim yapmış  ,futbol evi olan Erenlersporun takımın başına getridiği, Akedemisyen Arkadaşında   dipoması yokmuş. Şaşırdıkmı ? Niye şaşıralımki ,liyakatın çöp olduğu ,siyasi rozetin ön plana taşındığı bir Türkiye resmi içinde ,Erenlerspor  sadece gözümüzün önünde dolaşan bir gercek. Özetle bu günün Türkiyesinde diploma kalitesi değil ,siyasi rozetinizin ne marka olduğunun önemi daha büyüktür. Erzurumda Gürcan Alkan ve Ufuk Yüzücü A diploması alaçaklarmış,alsalar ne yazar ,almasalar ne yazar. Futboldaki teknik adam gelişimini,binbir emekle  yükledikleri diplomalarının  karşılığı olmadıktan  sonra..

ASLAN ALİDE GİTTİ

Şu sıralar Ağustos ve Eylül ayı ile beraber  bu şehrin çok özel,çok güzel insanları birer birer ahiret yolculuğuna çıktılar. İş adam güzel hayırsever insan Gültekin Oba ,ardından Karasunun güzel yürekli ,Atatürkcü ,Cumhuriyetci yüreğe sahip Muzaffer Tatlı,ardından Sol hareketin  önemli isimlerinden  cebinde sporcu ve iş adamı kimliğide olan ,benimde karşılıklı farklı takımlarla karşı karşıya geldiğim,CHP de buluştuğum, Kadir Kurtuluş .Bitmedi devam ediyorum ,Şeker mahallesinden arkadaşım Sami,Eğitimci sportmen kimliği olan ibrahim Uluç.Şimdi bu kervana Hüseyin Kama döneminin Futbol İl Temsilçisi ,gülen yüzü ,herkese karşı efendi duruşu ile ünlenen Ali Aslan, bir halı saha maçında kalbine yenik düştü. Halı sahada kalbi duran ,yaklaşık 15 dakika kendine müdahale edilemeyen Ali Aslanın duran kalbi çalıştı ama ,beyinde oluşan hasarla beraber  yaşam mücadelesine yenik düştü. Ali Aslan Hüseyin Kama gibi zor bir ASKF Başkanı ile çalışmanın içinde, Amatör futbola birşeyler vermeye çalışan bir isim olarak, benim beynimde canlanır. Halı sahada yaşanan bu kalp krizi ne ilk ,nede son olacak. Buradan uyarıyorum ,ilgili olanlara not düşüyorum,Halı Sahalarda bu tip ölümlere bir göz atın ,bakaın bakalım bu tip olaylarda hiç sağlık görevlisi varmı? halı sahalarda sağlık görevlisi bulundurmayı zorunlu hale getiren kim olursa olsun, o kişiyi ayakta alkışlarım. Umarım Ali Aslan gibi spor adamı , genç bir insanın Halı Sahada yaşama kalp krizi ile veda etmesi, bu konuda ilgili olanları, bu uğurda birşeyler yapmaya yönlendirir. N ediyelim her ölümün bir hikayesi var,Ali Aslanında yaşama veda hikayesinde ,yaşama hali sahada geçireceği bir kalp krizi yatıyormuş. Ruhu şad olsun. Sevenlerine yakınlarına bu vesile ile baş sağlığı diliyorum.

YEŞİL SİYAH  SEVDA ( İHSAN ÖZBEK )

İhsan Özbek,namı değer sarı İhsan, o Balıkesirde sıla hasreti çeken Yeşil Siyah bir renk. Bu gün Sakaryasporun kuruluş kadrosunda hayatta kalan iki kişiden biri. Gecenlerde Sakaryasporun tarihini araştıran gençler onu, Balıkesirde bulup yeşil Siyah duygularını ondan dinlemişler. Ada Gençlikte başlayan futbol hayatını 1965 de dört takımın birleşimi ile kurulan Adapazarısporun ilk onbirinin değişmez ismi olan Sarı İhsan, Adapazarı ile Sakarya ile anılarının içini doldururken bakın neler diyor. Ben Adapazarlıyım,ben Sakaryasporluyum,ben Adapazarı aşığım,benim annem ,babam ,yakınlarım hepsi o topraklarda yatıyorlar. Balıkesirde ne zaman bir 54 Plaka arac görsem hemen koşar yanlarına gider ,hallerini hatırlarını sorar,bir istekleri varsa yerine getirmeye çalışırım diyen İhsan Özbek ( Namı değer Sarı İhsan ) gürbetteki Yeşil Siyah bir renk.Geçmişi anlatırken hüzünlenen İhsanla beraber bizde hüzünlendik. Çünkü bizde o yılların Adapazarlısıyız.  N ediyelim şartlar onu Balıkesire kadar taşıdı. N emutlu ona ki bize göre daha çağdaş bir kentte yaşıyor. Sevgili İhsan ,bu günki hayal ettiğin Sakarya ,senin yaşadığın yıllardaki Adapazarı,Sakarya değil. Senin hayal ettiğin Adapazarı ,senin hayal ettiğin Sakarya çok gerilerde kaldı.Ah keşke bizde senin hayal ettiğin Adapazarına ,senin hayal ettiğin Sakaryayı tekrar yaşayabilsek. Gel sen sen o geçmişin tertemizAdapazarı,ile Sakaryası ile Balıkesirde yaşamaya devam et.

VARGASA FAHRİ HEMŞERLİK ( ÇOK YAKIŞIR ,COK)

Vargaz Bayan Voleybol takımızın Avrupa şampiyonluğunu File üstüne taşınmasında en önemli fikür. Bazı kesimlerce ( Malum Kişilerce ) kılık kıyafetlerinden yola çıkarak, bir çok özel konuda gerici kesimlerce hedef haline gelmelerine rağmen, Ülkemizin büyük çoğunluğu onları sahiplendi. Gerici zihniyetin bu uğurda cabaları toplumda istenilen tepkiyi görmedi,aksine alkış tufanı katlanarak büyüdü.  Aksine her kesim Bayanlarımızın yanında yer aldı. Bu nedenlede AKP li Malatya Belediyesinin ,oy birliği ile Vargasa Fahri Hemşerlik ünvanına layık görmesini önemsiyorum. Onlar bizim Ortak paydaşımız oldular. Bir kaç kendini bilmez gazete ,bir kaç kendini bilmez Vaiz takımının çıkartmak istediği yaygara karşılık bulmadı. Vargasa ,bu kızlarımıza çok şey yakışır. Bizim için onlar Cumhuriyetin,Atatürk sevdasının File üstü temsilçileridir.

HENDEK ERKEN UYANDI

Hendekspor TFF 3 sevdasını hala futbol bedeninde saklayan ,giden bu ünvanın geriye taşınması için ,bu uğurda yine büyük hayaller besleyen bir Futbol ilcesi. Gecen yıl Teknik adam mazisi bayağı yüklü olan ,bir çok profosyenel takımdan ismi olan Mehmet şansalanla balda büyük hayal kırıklığı yaşayarak geldiği yere dönüş hayalleri suya düşen Hendekspor ,Hüdaverdi Bahadır Başkanla,bu sezonda yola Mehmet Şansalanla çıkması ,yolun başında hayal kırıklığı yaşatmıştı. Herkesi şakınlığa iten bu birlikteliğin altında siyasetin olduğunu bana Hendekli dostlarım, bir idda olarak kulağıma fısıldamışlardı. Sezona Mehmet şansalanın önderliğinde yapılan yapılaşma ile giren ,bu uğurda kamp çalışmalarınında deneyimli teknik adamla geçmesinin ardından yaşanan ayrılık, ne yalan söyliyeyim beni şaşırttı. Neoldu ,bu ayrlık neden yaşandı? Bu soruların karşılığında ,olup bitenlerin adresi Hüdaverdi Başkanın Makam odası. Öyle oldu ,böyle oldu,bana göre bir yanlıştan dönüldü. Gelen kardeş Mehmet şansalan kadar ünlü biri değil. Zeki Ersoyun Teknik adamcantasında istanbuldan Beyoğlu Çarşı, Üsküdar,Alibeyköy takımları var. 55 Yaşında idaalleri olan Zeki Ersoy İstanbul dışındada Uzunköprüyü, Kütahya Belediyeyi ve Bayburt 1918 takımlarını ,çalıştırmış. Zeki Ersoy ,Mehmet şansalan gibi deneyimli değil ama gençliği var,hırsı var,kendini kanıtlama gibi bir idaili var. Bana göre imkanları iyi,geldiği yere dönmek adına bayağı para harcayan Hendekspor ,Zeki Ersoy için bir şanstır. Umarım bir çok Sakaryalı Teknik adam dururken ,kendine uzatılan bu şansı iyi değerlendirir.

KARASU HAVASI

Eylül ayının içimi ısıttığı günlerde gecen hafta içinde Karasunun iki futbol değeri olan iki takımını Özel günlerde seyretme fırsatı buldum. Tam izlemeden göz ucuyla takip ettiğim ilk maçta, gecen sene Bal kapısından dönen ,hayal ettiği Bal hayalini cebine koyarak Bülent Yıldırımla yola çıkan karasu Aziziyesporu ,Serdivansporla oynadığı maçta  biraz izledim. Büyük savunma hatasıyla yenik başladığı maçın sonuna 3-1 lik özel galibiyet filaması asan Karasu Aziziyespor gecen yıldan daha iyi bir yapılanma içersinde ,savunmasında arızaları olan bir takım havasındaydı.  Teknik sorumlu  Bülent Yıldırım bu konuda bazı oyuncularının olmadığını,takıma bir kaç ilave daha yapacaklarını belirtti. Demek oluyorki Karasu Aziziye gecen yılda yaşadığı oyuncu handikaplarının farkındalığını yaşamış Transfer ayında. Rakipi Serdivan ,Baldan düşen tecrübeli bir takım olarak Gol noktalarında yokları oynadı. Attıkları golüde rakipin savunma ikramı gol olduğunu düşünüp ,orta sahaya ,kanatlara ve gol noktalarına yeni yüklemeler yaparlar. Eğer yapmazlarsa Serdivan zayıf grupun zayıf takımı olarak kalır, düşüncesi bana ait bir düşünce olarak kalır. Karasuspora gelelim,gecen yıl Bala muçizevi bir dönüş yapan Karasusporu, FB U 19 önünde bir süre izledim. İlk yarıyı Genç FB önünde 2-0 önde kapayan Karasuspor ,buna karşın rakipine bayağı pozisyon verdi. İkinci yarıda ilk onbiri çıkartıp,ikinci bir onbiri sahaya süren Karasuspor maçı 3-2 kaybetti. Özel günlerde alınan sonuçlardan çok ,takım içi arızalar iyi tesbit edilmeli. Karasu Aziziye orta sahasına ve savunma derinliğine onarım yaparken,Karasusporda FB gençleri önünde oynadığı oyunun üstüne daha fazla oyun yüklemeli diyorum. Karasunun futbol havası içinde Baldaki Karasuspor ile Süper ligte Bal hayali olan karasu Aziziye için benim futbol beynime not ettiğim şimdilik bu kadar.

Salı Sofrası- Önce Yuh, sonra yönetim istifa
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!