SUBÜ Rektör Adayı Fikret Ramazanoğlu: ‘’Eğitim ve öğretim de çığır açmalıyız’’

featured

Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektör Adayı Prof. Fikret Ramazanoğlu, rektörlük için 16 adayın olmasını olumlu bulduğunu söyledi.

Prof. Fikret Ramazanoğlu, Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektör Adaylığı için açıklamalarda bulundu.  Türkiye’nin çok farklı üniversitelerinde görev yaptığını, aday olmasının çevresinde beklenen bir gelişme olması ile kendisini destekleyen ve teşvik eden arkadaş ve dostlarının bulunduğunu kaydeden Ramazanoğlu, kişilerin bir göreve talip olması veya o mevkiye gelmesinin bir sorumluluğu ve bilinci olduğunu belirterek bu konu da liyakat ve muvaffakiyetin çok önem arz ettiğini vurguladı.

Çağın ötesini düşünmeliyiz

Sakarya’yı çok sevdiğini dile getiren SUBÜ Rektör Adayı Prof. Fikret Ramazanoğlu, 2006 yılından bu yana burada görev yaptığını belirtti ve bu zamana kadar görev ve ilişkilerinde hakkaniyetle hareket etmeye özen gösterdiğinin altını çizerek, bilgi ve deneyimlerini vizyon ve misyon çatısı altında rektörlük görevinde en iyi şekilde sürdürmeye çalışacağını söyledi. Sporcu bir geçmişi olduğunu da hatırlatan Ramazanoğlu, sporun kaynaştırıcı bir özelliği olduğuna işaret ederek, Sakarya’nın bu konu da potansiyelinin çok yüksek olduğu görüşüne yer verdi.  Vatansever ve milliyetçi bir kimliği olduğunu belirten Ramazanoğlu, gelenek ve göreneklerine bağlı bir kişiliği olduğunu ve çocukları yetiştirirken kendisine, vatanına ve milletine faydalı bireyler yetiştirmenin önemine dikkati çekti. Mevcut Rektör Prof. Mehmet Sarıbıyık için, ‘’Kendisini yakından tanır ve severim. Çok değerli bir insan olmakla birlikte kendisini başarılı buluyorum. Üniversite için güzel işler yaptı.’’ diyen Ramazanoğlu, bilgi ve deneyimleriyle göreve talip olduğunu ve üniversiteye farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçladığını belirterek, ‘’Sakarya ve üniversite için daha iyisini nasıl yapabiliriz? Asıl derdimiz bu olmalı. Bu bir ekip ve gönül işidir. Yani deyim yerindeyse herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Geleceği en iyi şekilde inşa etmenin yolu bugüne verdiğimiz değerlerden geçiyor. Sakarya, konum ve içerikleriyle muazzam bir şehir, daha fazla organizasyon ve fuarlara yer vermeliyiz. Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği içerisinde koordineli hareket etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.’’ şeklinde mevcut rektör için olumlu düşündüğünü fakat vizyon ve misyon çatısı altında üniversiteye farklı zenginlikler sağlamak için aday olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak var; gereken husus faaliyete geçirmek

Üretim odaklı ve nitelikli personel yetiştirmenin önemine değinen Ramazanoğlu, ‘’Üniversitenin nitelikli olması demek şehrin de nitelik kazanması anlamına gelir. Öncelik öğrencilerimizin en iyi ve olması gereken şekilde eğitimlerini alması ve tamamlamasıdır. Kapalı kapılar ardında bir üniversite yerine herkese kapısı açık bir üniversite olması ve faydalanması gerekiyor. Tercih edilen bir üniversitemiz var, fakat bunun ulusal ve uluslar arası boyutta daha ileri seviyeler de olması da hem Sakarya hem de ülkemiz adına kazanç sağlayacaktır. Bizim mevcut olanı harekete geçirmemiz lazım, insan ve daha bir çok konu da kaynağımız zaten var.’’ diyerek bilginin paylaşarak çoğaldığı ile beraberinde doğru bilginin daha fazla kitlelere ulaşılması gerektiğine dikkati çekti.

Rektörlük için 16 aday olmasını sevindirici bir gelişme olarak kaydeden Prof. Fikret Ramazanoğlu, bunun adayların çalışmalarını daha sıkı yürütmesi anlamına geldiğini ve kendisine ilişkin neler yapabileceğine odaklandığını belirterek üniversite için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

PROF. DR. FİKRET RAMAZANOĞLU

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (SUBÜ) REKTÖR ADAYI

Prof. Dr. Fikret Ramazanoğlu, 1969 Sakarya doğumludur. İlköğretimini Sakarya’da; lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde; yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Marmara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2013’ de doçent, 2018’ de profesörlük süreci dolmasına rağmen 2 yıl sonra kadrosunu almıştır. 1994-1998 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir okulda öğretmen olarak çalışmış, 98-99’ da ise Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nde görev yapmıştır. Prof. Dr. Fikret Ramazanoğlu Fırat Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde çalışmıştır. Akademisyenliğinde bölüm başkanlığı, yüksekokul müdürlüğü, fakülte kurulu üyeliği görevlerini de yürütmüştür. Taekwondo’ da milli sporcu olan Ramazanoğlu yine Taekwondo Federasyonu’nda eğitim kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca Prof. Dr. Fikret Ramazanoğlu Spor Bilimleri Derneği üyesidir. Prof. Dr. Fikret Ramazanoğlu’nun makale, bildiri ve kitap olmak üzere 100’ün üzerinde bilimsel eserleri vardır. Ayrıca projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev alan Prof. Dr. Fikret Ramazanoğlu 843 adet atıf almıştır. Bu atıfların h-endexsi 16, i10-endexsi ise 27’dir. Prof. Dr. Fikret Ramazanoğlu lisansüstünde 21adet yüksek lisans, 8 adet doktora olmak üzere toplam 29 adet tez yöneterek akademik camiaya katkılar sağlamıştır. Prof. Dr. Fikret Ramazanoğlu halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!